Hotel: Le Mas Candille – Mougins, France

Nog op zoek naar een onderkomen en Douce France? Tijdens de Renault Wind-trip logeerden we in dit optrekje in het zuiden van Frankrijk, ongeveer 7 kilometer vanaf Cannes in het plaatsje Mougins.  Het hotel lag prachtig op een heuvel zodat je ‘s avonds uitzicht had op een hemel vol sterren en een dal vol lichtjes.

Le Mas Candille-terrace

Wat ik ook aantrekkelijk vond, was de Spa waarin men met Shiseido producten werkt. Ik heb even de massages getest (als sportmasseuze is vergelijkend warenonderzoek natuurlijk onontbeerlijk) en die waren geweldig.

Le Mas Candille-shiseido spa

Ik heb inmiddels zelfs wat trucjes van de masseuze overgenomen. 😉  Overigens betaal je daar meteen de hoofdprijs, 60 euro voor een half uur. Bij mij lig je daarvoor een uur te relaxen. 🙂

Le Mas Candille-Shiseido-corridor

Het eten was ook super, al vind ik het altijd prettiger als je weet wat je qua groentes eet. Dit was allemaal op z’n Frans gepureerd en alleen door op de kaart te kijken wist ik dat het erwten waren. Ik eet zelden vlees, maar het stukje koe dat ik hier voorgeschoteld kreeg, was zeer zeker om op te vreten. Supermals en vast gemaakt van koetjes die hun hele leven Shiseido-massages hebben ondergaan en wijn (of bier) hebben gedronken.

Le Mas Candille-room

Het zwembad lonkte, al had ik deze keer geen tijd voor een duik. Het lag ook prachtig en rustig bovendien. Dat is in dit soort hotels sowieso heerlijk, dat je er geen krijsende kinderen aantreft.

Le Mas Candille-zwembad-overdag

Le Mas Candille-zwembad

Wat ik minder leuk vond, was het personeel. De tuinmannen waren helemaal lief en aardig, maar aan de receptie stonden mensen die gasten blijkbaar nogal vermoeiend vinden… Of is het de Franse attitude weer? Ik weet het niet. Goedkoop is dit Le Mas Candille hotel uiteraard niet, ik geloof dat je voor een tweedaags Spa-arrangement al ruim 1000 euro betaalt, maar oke… voor een huwelijksreis maybe? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*