Citroen DS3 maakt het persoonlijk

Goed nieuws uit de Citroën-gelederen. De DS3 verkoopt goed, er zijn er dit jaar hier in Nederland al 1000 verkocht. Ik heb deze auto kort tijdens de Ladies Test voor Autovisie gereden en dat viel bepaald niet tegen. Na de MINI vond ik hem zelfs de beste rij-eigenschappen hebben.

citroen ds3-lichtblauw-vr

Leuk aan deze auto is ook dat hij in 38 kleurencombinaties te koop is en met 7 dakthema’s. Citroën onderzocht welke thema’s het populairst zijn onder de kopers en kwam tot de volgende resultaten.

Citroen ds3-r

•Het uitrustingsniveau ‘So Chic’ is het populairste en daarbij wordt de 1.6 VTi motor het meest gekozen.

•Ruim 86% van de klanten kiest voor een two tone versie. De 7 meest populaire kleurencombinaties zijn: 16% kiest voor donkergrijs met donkerrood dak. 10% gaat voor een zwarte body met wit dak.

citroen ds3

9% gaat voor wit met een zwart dak. 9% gaat voor geheel zwart (saaaiiii). Ook wit met een lichtblauw dak wordt met 7% nogal eens verkocht. En rood met een zwart dak zorgt in 6% van de gevallen voor verkoopsucces. Als laatste wordt geel gekozen met zwart dak, ook goed voor 6%.

citroen ds3-geel

•Ruim 16% van de Citroën DS3’s zijn af fabriek uitgerust met een stickerthema, waarvan de helft met de Urban tribe versie.

citroen ds3-interieur

•Het interieur is veelal neutraal. De meest populaire kleuren van het dashboard en de versnellingspookknop zijn: zwart 43%, grijs 26%, wit 11% en carbotech look 10%.

citroen ds3-r-lichtblauw

•Ruim 50% van de Citroën DS3 klanten rust hun auto het liefste uit met 16” lichtmetalen wielen Ashera, op een goede tweede plek staat de sportieve 17” lichtmetalen wielen Bellone.

citroen-ds3-bruin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*