Feestje op Duitse Autobahn

Toen ik er op de 16de en 17de juli langs reed, zag ik al borden staan dat de A40 Autobahn zaterdagavond en zondag afgesloten zou zijn. Hier is wat er aan de hand was.

Twee miljoen mensen waren afgelopen weekend volop aan het feesten op een snelweg in Duitsland. Op de Autobahn-Party in het Ruhrgebied vierden ze dat de regio dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is.

Het thema van het feest op de A40 was ‘De tafel is jouw podium’. Op een rijstrook stonden 20.000 tafels. Voor het feest was 60 kilometer snelweg afgezet. Iedereen die dat wilde, mocht zich presenteren. En dus waren er optredens van bandjes, hobbyverenigingen en andere groepen.

De Autobahn-Party verliep volgens de politie rustig. De op- en afritten van de snelweg werden in de loop van de dag afgesloten, zodat de mensenmassa zich wat beter zou verdelen.
Veel bezoekers en deelnemers waren op de fiets naar de Autobahn-Party op de A40 gekomen. Het gevolg was een ellenlange file, niet van auto’s maar van fietsen. De snelweg bleef tot maandagochtend vroeg dicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*