Grotere broer voor Nissan Qashqai

Nog meer lelijks op de Nederlandse wegen! 😉 Binnenkort krijgt de Nissan Qashqai een groter broertje: de Qashqai+2 staat vanaf eind oktober in de showroom. De auto blinkt net als zijn populaire broer uit in comfort en souplesse, maar is dankzij een grotere wielbasis en langere carrosserie een stuk ruimer en heeft plaats voor een derde zitrij.

De verwachtingen voor deze Nissan zijn door het succes van de ‘kleine’ hooggespannen. Een heleboel mensen vinden deze auto namelijk prachtig (en betaalbaar), want sinds zijn lancering is de Qashqai een grote hit. In de fabriek in het Engelse Sunderland moest zelfs een extra shift in het leven worden geroepen om aan de grote vraag te kunnen voldoen en men produceert er inmiddels 200.000 op jaarbasis.

Ik schreef al eens een ‘rijtest’ over deze crossover in De Pers, met een ironisch ondertoontje dat helaas niet door iedereen werd opgepikt – ik kreeg tenminste enorm veel commentaar van mensen die het opnamen voor de auto. Dat verhaal vind je hieronder als je doorbladert naar pag 15.

Over de Qashqai+2 nog dit:

De auto kreeg standaard dakrails en het panoramische dak. Doordat de auto verlengd is, is er ook meer kofferruimte. De rugleuning van de voorste achterbank is in drie ongelijke delen neerklapbaar, in de verhouding 40:20:40, terwijl de hoek van de rugleuning over 15 graden verstelbaar is.


De Nissan QASHQAI+2 is leverbaar met voor- en vierwielaandrijving. Het motorengamma bestaat  in eerste instantie uitsluitend uit 2-liter motoren in diesel en benzine-uitvoering. In het voorjaar van 2009 komen daar nog een 1,5 diesel en 1,6 benzineversie bij. De 2,0-liter benzinemotor is goed voor 140 pk en 200 Nm en de 2,0-dieselmotor levert  150 pk en 320 Nm aan koppel. Het ALL MODE 4×4-systeem is beschikbaar voor beide  2,0-liter motoren.
De Nissan Qashqai+2 is er vanaf 30.150 euro inclusief BTW/BPM voor de 2,0 benzine Optima.

4 Comments on “Grotere broer voor Nissan Qashqai

  1. *Braak*

    Beetje plastic fantastic, zo’n Qua-.. Qa.. bleh, heb zelf geen zin om omhoog te scrollen hoe je het schrijft 😉

    Die casa op de afbeelding daarentegen, dat ziet er beter uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*