Gratis taxirit: Topper van de Week

Taxi’s op pedaalkracht bestaan al een tijdje, ook in Amsterdam bijvoorbeeld, maar de in Dublin gevestigde Ecocabs komen nu met een Free Love variant: je kunt je daar gratis laten vervoeren door zo’n door 1 mk (mankracht) aangedreven driewieler.

eco-cabs

De taxi’s zijn, voor als de bestuurder erg moe wordt, of extreem hard waait, ook voorzien van elektrische aandrijving. Je kunt er met z’n drieen in en ze zijn uiteraard emissie-vrij en dat is fijn in drukke steden.
Het geld wordt verdiend door de reclame en logo’s die erop staan, en de bestuurders kunnen – als je dat als bedrijf wilt – folders uitdelen aan de ‘gasten’. Ook kunnen de bestuurders zich desgewenst hullen in specifieke merkkleding en/of naar wens alleen in speciale doelgroepgebieden actief zijn. Sponsors die nu actief zijn met de Ecocabs zijn 7Up, Yoplait en KPMG. Het bedrijf heeft ambiteuze plannen, vorig jaar werden de gratis Free Love rides geintroduceerd in de straten van Toronto, New York, Chicago en Detroit. Misschien een ideetje voor de noodlijdende auto-industrie? Zit je in een door Ford- Chrysler- of GM-gesponsorde driewieler. 🙂
Bron: Trendwatching.com

6 Comments on “Gratis taxirit: Topper van de Week

 1. Ja, dat hebben jullie in Winterwijk niet he? 🙂
  Ik heb me wel eens in A’dam op deze manier laten vervoeren. Was leuk, al zat ik wel de hele tijd met een soort plaatsvervangend schaamtegevoel: dat je een ander mens fysiek voor je laat ‘werken’ heeft voor mij toch iets slaverigs…

 2. Niet dat ik weet 😉
  Is Winterswijk ook nÊt even te klein voor. Wanneer je een beetje doorloopt, wandel je in ongeveer drie kwartier van de ene rand van de bebouwde kom naar de andere.

  En wat dat plaatsvervangende-schaamtegevoel betreft: misschien is ‘t even wennen? Je dwingt hem (M/V) toch niet om jou rond te fietsen?

 3. @KR: nou, ik had wel een zweepje bij me 😉 Zonder gekheid: ik heb dat gevoel ook in Aziatische landen. Weet ook niet wat het is.

 4. Viola toch! đŸ˜ŗ 😈

  Maar ik moet zeggen dat ik ook meer van het type ‘Kijk eens, ik ben sterk genoeg om die twee toeristen vooruit te bewegen’ ben, dan van het type Kijk eens, ik laat die sukkel voor een paar rotcenten de benen uit z’n lijf trappen.
  Wat ik voel wanneer er een blonde vrouw met een zweepje achter me zit… Geen idee. Pijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*