Grande Punto Abarth

De terugkeer van de Schorpioen, zo zou het sprookje over Abarth anno nu kunnen luiden. Bij Fiat heeft men deze sterke naam geherintroduceerd, allereerst met de komst van deze Grande Punto in Abarth-jasje.

grandepuntoabarth.jpg

De Grande Punto Abarth heeft een motor met een echte (schorpioens)bite: een 1.4 turbo benzinemotor die maarliefst 155 pk ‘doet’. In combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak is de motor goed voor een topsnelheid van 208 km/u en een acceleratie van 0-100 km/u in 8,2 seconden.

grandepuntoabarth-opzij.jpg

Het kleine, pittige Italiaantje is venijnig, maar niet als het aankomt op veiligheid en milieu. Hij is veilig want de remmen en set-up zijn opnieuw ontworpen om bestand te zijn tegen de verbeterde prestaties. Daarnaast is hij ook milieuvriendelijk: hoewel hij meer vermogen heeft dan het model waarop hij gebaseerd is, voldoet aan dezelfde regelgeving op het gebied van geluid en emissies (Euro 4 goedgekeurde motor).

grandepuntoabarth-achter.jpg

Hier wat mooie details, voor de liefhebbers:

grandepuntoabarth-detaillogo.jpg

grandepuntoabarth-detailspiegel.jpg

grandepuntoabarth-detailuitlaten.jpg

grandepuntoabarth-interieur.jpg

Deze Grande Punto is de eerste van het Abarth-project (andere modellen zullen snel volgen) en hij is sinds deze maand in Italiƫ leverbaar. Zwitserland volgt aan het eind van het jaar en daarna zal hij in de loop van 2008 ook te koop zijn in de andere landen, waaronder Nederland. Ik zeg: Gimme, gimme, gimme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*