VW Tiguan

Later deze week ben ik in Budapest om de nieuwe VW-telg in levende lijve te ontmoeten en te beproeven: de Tiguan. Op de IAA in Frankfurt mocht deze midi-SUV zich wentelen in enorme belangstelling: ik kon door de haag van mensen niet eens een goede foto maken. We doen het dus even met de persfoto’s:

vw-tiguan.jpg

Hij is knap. De Tiguan gaat concurreren met bestaande toppers als de Toyota RAV4, Opel Antara en de BMW X3. Bijzonder is dat je als Tiguan-klant kunt kiezen uit twee verschillende fronten: de een wat hoger opgetrokken dan de ander, zodat ook de offroaders maximaal bediend worden. Volkswagen is er daarnaast goed in geslaagd om de overhangen aan de voor- en achterkant lekker kort te houden zodat hij een krachtig, gespierde look heeft gekregen.

vw-tiguan-achter.jpg

Er zijn vijf motoren beschikbaar: twee diesels en drie benzinemotoren. De diesels hebben een vermogen den 140 pk en 170 pk en de maximale trekkracht is 320 en 350 Nm. De benzinemotoren zijn alle direct ingespoten. De 150 en 170 pk varianten zijn nieuw in het programma en hebben een maximaal koppel van 240 en 280 Nm. De sterkste is de 200 pk versie met turbo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*