Glaasje water helpt bij zuinig rijden

Bij Toyota hebben ze een oude ‘test’ nieuw leven ingeblazen om hun groene verhaal onder de aandacht te brengen. Rijden met een glaasje water op je dashboard, en zorgen dat er geen druppel gemorst wordt, zou je brandstofverbruik met 10 procent reduceren.

glass-of-water

Nu wil men bij Toyota natuurlijk niet dat iedereen echt met glazen water voor z’n neus gaat rondrijden, maar wel met die gedachte in het achterhoofd. Het maakt namelijk dat je het gas bij het optrekken minder diep intrapt en gelijkmatiger rijdt, meer afstand houdt tot je voorganger en ver vooruit kijkt zodat je kunt anticiperen op bijvoorbeeld verkeerslichten.
Op zich helemaal geen slecht idee, de Japanners hebben er zelfs een website voor opgericht die heel toepasselijk ‘A glass of water’ heet. Ik zou het ZEN-rijden willen noemen, als je zelf rustig van geest bent, ga je vanzelf anders rijden.

Coldplay heeft ook een nummer dat Glass of Water heet. Niet een van hun beste wat mij betreft, maar toch… check it out…

1 Comment on “Glaasje water helpt bij zuinig rijden

  1. Qua titel kreeg ik gelijk beelden van zeewater-BP-olielek.. Maar gelukkig zit het anders. Was vroeger ook een rijproef bij verschillende cursussen; ei in een kom op je motorkap en dan heel houden het circuit rond. Errug moeilijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*