Ford Ka als Bond-auto

Afgelopen weekend op uitnodiging van Ford naar Quantum of Solace geweest – en oke, als je die flaporen tegen zijn hoofd plakt is het best een leuke James, die Daniel Craig.Β 

In elk geval honderd keer beter dan Timothy Dalton, toen hij Bond ging spelen haakte ik af en ben sindsdien niet meer naar Bond-films geweest. Voor mij was er eigenlijk maar een Bond en dat was Roger Moore. Enniewee, het begin van de film begon goed, want de zwarte Alfa 159 kon met het grootste gemak de Aston DBS bijhouden.

(De mooie foto is van Djivy.)

Ik vond de film wel aardig, veel actie, maar ik miste een beetje de slimme Bond-insteek. Het geraffineerde wat ik in andere Bond-films wel kan waarderen. Bond lijkt mij een beetje de weg kwijt (hij had dan ook luddevedu, heb ik begrepen, ik heb de vorige Bond, Casino Royal niet gezien) en dat ontaardde in veel gerace, geren en vooral geschiet. Kan ik best naar kijken hoor, daar niet van. Maar er miste iets…
Camille in de Ka kon dat wat mij betreft ook niet goedmaken, al staat ze er hier natuurlijk erg leuk bij πŸ˜‰

Qua auto’s heb ik vooral veel andere merken gespot: een Range Rover, de genoemde Alfa en Aston en op het eind rijden ze in een… Kuga??? Iemand???

Hier nog een toegift qua Daniel Craig. Ik vond zelfs naaktfoto’s van hem op het net, die zal ik jullie besparen πŸ˜‰
Ik vind Daniel een beetje als een Land Rover: hij moet vies zijn om mooi te zijn (zie boven). Deze foto’s zijn een beetje te clean voor mij.

8 Comments on “Ford Ka als Bond-auto

 1. De leuke extra’tjes van je werk!
  Ik hou me bezig met ouwe brikken, en da’s niet interessant voor de huidige automobielindustrie.
  Niks filmbezoek, niks snoepreisjes euh… ik bedoel natuurlijk uitputtende testritten in een idyllische omgeving…
  Toegang tot hun perssite willen ze vaak nog wel verschaffen, maar dan houdt het op πŸ˜‰

  Perstoegang voor de beurzen in Essen en de klassiekerraces op Spa zijn echter ook leuk. Dat zijn mijn kersjes op de appelmoes πŸ™‚

 2. Roger Moore is ook mijn favorite Bond. Super die knipoog en die droge humor. Brosnan vond ik ook goed, maar deze twee films… Ze zijn heel erg goed maar waar zijn de gadgets, en de megalomanen die de wereld willen overnemen?

 3. Die Ford op het einde is een Edge, een model dat niet bij ons op het continent via de officiele kanalen te verkrijgen is.

 4. En was je de S40 niet opgevallen? Jaja, Bond rijdt zelfs enkele seconden in een Volvo. Ben zelf nogal Volvo-fan dus dat viel me wel op…

 5. bond rijdt nog in een Volvo S40 T5 met R-design :), je ziet het maar heel ff en moet een volvo kenner zijn om hem te herkennen :)! als het vliegtuig geland is van die slechterik(kweet z’n naam al niemer:p), komt bond in het donker toe met een auto bij de luchthaven, en dan zie je enkel staan T5, de vleugel en de typische volvo achterlichten :D! (jup ik ben een freak :D)

 6. Sterker nog: de Edge op het eind is geen productiemodel, maar een Fuel Cell-prototype. Hoe ik dat weet? Door het zoemende geluid dat de auto maakt, door het feit dat het hotel waar de laatste actiescΓ¨nes zich afspelen volledig op waterstof draait (wordt ergens expliciet gezegd) en… omdat er ergens op de auto “Hydrogen” staat geschreven ;o)

 7. Bronsnan was de laatste echte Bond wat mij betreft. Craig is meer een actieheld dan een Bond vind ik. Ik mis ook de standaard dingen zoals een echte slechterik die de wereld wil vernietigen, en een Q.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*