Ferrari tunes

ferrari logoIk wist al dat men bij Ferrari goed was in merchandising: van gympies tot computers, maar dit had ik nog niet gezien: een Ferrari-gitaar! Net als de auto’s is hij licht van gewicht, compact en exclusief, gemaakt van carbonfiber (koolstofvezel), prachtig qua geluid en rood gedetailleerd. Bovendien is hij ook nog eens gemaakt voor On the Road. Het is namelijk een reisgitaar. Jawel.
ferrari gitaar
Deze speciale gitaar is een speciale editie van het bekende gitaarmerk Blackbird en gemaakt naar aanleiding van een brainwave van designer Joe Luttwak, die een tijdje voor Ferrari in Maranello heeft gewerkt. De gitaar heeft een rood interieur, een rode A-snaar en een Scuderia schildje op zijn kop.

ferrari gitaar2

Prijzen en productieaantallen zijn niet bekend gemaakt, maar het model dat als basis diende gaat over de toonbank voor zo’n 1500 Engelse ponden. Mocht je interesse hebben: helaas. De hele productie – ieder exemplaar ook nog gesigneerd door Felipe Massa and Kimi Raikkonen – is uitverkocht vlak nadat ze te koop werden aangeboden in de winkels.
Uiteraard had ik er graag ‘ns naar geluisterd, maar moet me nu tevreden stellen met het geluid van de F458 Italia dat uit mijn boxen komt. Ook heerlijk, daar niet van…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*