Fashion & Cars (deel 5)

zakenvrouwIn het afgelopen jaar maakte ik een leuke productie over vrouwen en hun auto’s voor Avanti. De zakenvrouwen die eraan meewerkten, zijn allemaal klant bij Angelique van SheSuit en niet de minsten. Daarbij passen natuurlijk ook allemaal erg fijne wheels. In deze aflevering vertelt Renée Korbee erover: “In de auto krijg ik de beste ideeën.”

Renee: “Toen ik samen met de toenmalige Minister Ronald Plasterk en de Burgemeester van Noordwijk in 2009 de ‘Noordwijkse Beelden Boulevard’ ging openen, wilde ik een flitsend pak in een mooie stof dragen. Ergens had ik over Angelique Koopmans en haar bedrijf SheSuit gelezen en ik ben enorm blij dat ik haar heb gevonden. Ik heb een druk leven – ben naast mijn werk ook moeder van drie kinderen – en dan is het enorm fijn om je over je kleding geen zorgen te hoeven maken.

shesuit_3

Alles wat ik bij SheSuit heb laten maken is kwalitatief mooi, tijdloos en past naadloos bij mijn lijf en bij eigen wensen. Dit rode, zijden pak is een topper, ik krijg altijd enorm veel complimenten als ik het draag. Over mijn auto daarentegen… Ik rijd een Toyota RAV4 uit 1991 en ik krijg vaak opmerkingen dat ik hem maar eens moet inruilen. Maar ik vind hem stoer en zeer betrouwbaar. Ik krijg tijdens het rijden altijd de beste ideeën en daarbij kan ik de achterbank heel gemakkelijk wegklappen zodat ik kunstwerken er goed in kan vervoeren. En bij zo’n oude auto is het dan niet erg dat er eens verf op de bekleding komt. Uiteraard heb ik wel eens bij andere merken gekeken, maar ik blijf Toyota trouw. Zodra er een hybride versie van de RAV4 uitkomt, ben ik game.”
Renée studeerde kunstgeschiedenis en wilde haar studie combineren met een zakelijke functie. Aldus is ze nu eigenaar van Galerie Mooi en Art Vision , een kunstadviesbureau. Zowel particulieren als bedrijven kunnen haar inhuren om de kunstinrichting van een pand voor haar rekening te nemen. In die hoedanigheid werkt ze samen met diverse kunstenaars die ze matcht met haar opdrachtgevers. Daarnaast geeft ze advies over tentoonstellingen, schrijft voor kunstbladen en geeft rondleidingen in musea in binnen- en buitenland. Info vind je hier

1 Comment on “Fashion & Cars (deel 5)

  1. Eindelijk nog eens terug op deze site, veel artikels in te halen. Dit was wel een leuke reeks, wel een opmerking in 1991 was er nog geen RAV4 (laat staan deze 2de generatie), zal misschien 2001 moeten zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*