BMW’s Technopartner

Vonden we KITT van Michael Knight in de jaren tachtig al superfuturistisch, hij is niets bij de perfecte technopartner van BMW: de conceptauto Vision ConnectedDrive.

BMW-VisionConnectedDrive

Zijn uiterlijk is – hoe fraai ook – van secundair belang. In het interieur bevinden zich namelijk drie informatiedisplays waarop je op talloze manieren informatie tot je kunt nemen. De grootste is als head-up display verwerkt in de voorruit, de andere twee zijn voor de bestuurder en de bijrijder geplaatst. Zodra je instapt, zoekt je smartphone verbinding met de auto en wordt je agenda van die dag gesynchroniseerd. De auto weet zodoende waar je heen wilt en plant je route direct in.

BMW-VisionConnectedDrive-int

Navi-instructies worden in 3D op je voorruit geprojecteerd. Onderweg leest de auto je sms- en mailberichten voor en jij dicteert je antwoorden daarop aan de auto die ze noteert en verstuurt. Eenmaal in de buurt van je bestemming heeft de auto al een plekje in de dichtst bijzijnde parkeergarage gevonden en stuurt je erheen. Inparkeren doet de auto zelf en je ontvangt een minikaart van het gebouw waarin je je afspraak hebt op je telefoon. Ga je ‘s avonds stappen? Dan heeft de auto al een lijst van alle bands klaarstaan die deze dag optreden in de stad. En koopt hij – zo je wilt – online kaartjes voor je.

BMW-VisionConnectedDrive2

Ondertussen kan de auto de infoschermen ook vullen met info over de gebouwen waar je langs rijdt. Een hotelbed is bijvoorbeeld zo geregeld met de BMW-concierge. En let je bij al die infostroom niet meer op de weg? Geen nood! De auto ‘ziet’ meteen waar gevaar dreigt, trekt de remmen aan en suggereert een uitwijkrichting. Ik zou zeggen: KITT, eat your heart out!  Ik ga hem op de Salon van Geneve eens beter bekijken, verheug me er al op. 🙂

0 Comments on “BMW’s Technopartner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*