Driewieler!

Heb je geen zin meer in dagelijkse filestress? Maar is een motor voor jou geen optie vanwege het roze plastic dat je ervoor nodig hebt en/of vind je motorrijden te gevaarlijk? Piaggio Benelux heeft er een geinige oplossing voor, mits je tenminste niets tegen een helm hebt. Die moet namelijk wel op, al heb je voor deze motorscooter weer geen motorrijbewijs nodig, je gewone autorijbewijs (B) voldoet. Omdat-ie twee voorwielen heeft is hij comfortabeler en veiliger dan een motor. En: parkeren is niet zo’n punt, ook fijn.

Voor stoere gasten is dit natuurlijk niks want laten we eerlijk zijn: dit ziet er wel een beetje mietig uit als je een motor gewend bent. Ik herinner me dat BMW ook al eens een poging heeft gedaan om ons uit de auto te krijgen, zij introduceerden een paar jaar geleden de C1 een ‘overdekte’ motorscooter waarop je ook een stuk veiliger zit.

Daarvoor had je dan weer geen helm, maar wel een motorrijbewijs nodig. Ik heb ‘m destijds proefgereden en ik vond het grappig en prima sturen, maar als motorliefhebster zou ik zoiets nooit overwegen. Ik hoor overigens wel dat die vreemde tweewieler in zuidelijke landen aardig populair was/is, tijdens persreizen zie ik ze nog wel eens voorbij komen in het verkeer. Dat moet je die macho Italianen dan bijvoorbeeld weer nageven: scooters en soortgelijken worden daar helemaal niet mietig gevonden. Misschien moeten wij ook eens om?

In elk geval is de Piaggio MP3 LT is er met 250 cc of 400 cc motor. Kijk hier voor meer info.

2 Comments on “Driewieler!

  1. Dat moet je die macho Italianen dan bijvoorbeeld weer nageven: scooters en soortgelijken worden daar helemaal niet mietig gevonden. Misschien moeten wij ook eens om?
    Alleen een Italiaan kan een scooter cool laten lijken. Strak in het pak op de Vespa… Zie je een saaie Hollander (nee, niet Holleeder) dat al doen in de regen?

  2. Waar kan overdekte drie wielers scooters bekijken c.q.kopen. Zie wel op 2 wielen en geen drie? Laat het mij weten met dank.

    R.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*