BMW 7-serie in De Pers

Vandaag in Dagblad De Pers het stukje over de BMW 7 serie. Je kunt de krant downloaden het het daar lezen op pag. 12 of gewoon hier naar beneden scrollen en doorklikken.

Volgens de marketingmensen van BMW is de nieuwe 7-serie volkomen ‘intuïtief’ te bedienen. De jokkebrokken! Aan verantwoord wegrijden in dit gadgetpakhuis verkleed als fraai gelijnde sportlimousine moet op zijn minst een dag keihard studeren vooraf gaan. Voordeel is wel dat je de vuistdikke handleiding niet op schoot hoeft te nemen, hij is geïntegreerd in de boordcomputer.

De woonkamer van dit vlaggenschip met 4.4 liter V8 (407 pk), 3.0 liter zescilinder (326 pk) of 3.0 liter, zescilinder diesel (245 pk) onder de kap is afgeladen met meters leder, hout, aluminium en rijen interessante knopjes. Als afgestudeerd 7-serie-chauffeur bestaat er zelfs tijdens het keren in krappe parkeergarages geen enkele kans op zweetplekken in je nette pak. De voor- en achterwielen van de ruim vijf meter lange limousine bewegen dankzij de vierwielbesturing Integral Active Steering op lage snelheden tegengesteld, waardoor je veel minder ruimte nodig hebt. Op snelwegsnelheden geeft dit systeem je bovendien extra stabiliteit. Nadeel? Je beweegt je continue volkomen argeloos vér boven de maximum toegestane snelheid.


Gelukkig is daarvoor de Speed Limit Indicator uitgevonden. Dit systeem leest de verkeersborden en plopt ze voor je neus op de Head Up Display – een extra venstertje in je voorruit waarop alle info wordt geprojecteerd. Weet je altijd hoe hoog die boete zal uitvallen.

Mensen of dieren met zelfmoordneigingen maken geen kans hun leven onder de megagrote 7-serie wielen te beëindigen. De infrarode Night Vision camera ‘ziet’ zelfs buiten het licht van je koplampen om.
Denk je nu dat de auto door al die extra speledingen ook extra zal slurpen? Niet dus. Dankzij Efficiënt Dynamics drinkt de 7-serie net zoveel als een compacte auto van een paar jaar oud; bij een leven op de snelweg ongeveer 1 op 13. Zelfs Minister President Balkenende kan hierin dus volkomen schuldgevoelvrij achterin liggend zijn krantje lezen. Desgewenst onder genot van Shiatsu-massage die de op twintig manieren verstelbare, verwarmde en/of geventileerde zetels je geven. Dat voelt alsof er een Thaise mevrouw op stiletto’s over je rug heen loopt. Shit, waar is dat knopje om haar ‘zachter’ te zetten nou..?

De BMW 7-serie staat in november in de showrooms en voor je deur vanaf €98.150.

4 Comments on “BMW 7-serie in De Pers

  1. mooi, boordplank staat weer wat naar bestuurder gedraaid zoals het écht moet! het vorig model was er iets over! deze restyling is toch een kleine mildering van de Engelse invloedssferen mbt design en toegeving tot Duitse vraag.

  2. Haha en argeloos ver boven de maximale toegestane snelheid rijden doe je al snel met een BMW. Ik maak met me rij-instructeur altijd de afspraak: Ik betaal de boete zelf :p haha

  3. 1. Voet op de rem
    2. Startknop indrukken
    3. Pook in D zetten

    wegrijden zal toch niet zo ingewikkeld zijn? het bedienen van navi/radio/etc daarentegen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*