Gek op Wielen

Onlangs was een van mijn favoriete collega’s – of eigenlijk presentator/acteur – Bavo Galama samen met zijn tv-ploeg van ‘Gek op Wielen’ aanwezig op het press event Women on (W)heels. Tijdens dit event volgde hij vrouwelijke lifestyle-journalisten bij hun verrichtingen op Harley-Davidson motoren en een slipcursus in de Opel GT.


Voor veel onervaren deelneemsters ging er een wereld open: de zware motoren bleken door hun specifieke bouw met laag zwaartepunt, verrassend eenvoudig te rijden. Dat ook vrouwen goed met veel pk’s om kunnen gaan, bleek wel uit de slipcursus waarbij de deelneemsters 264 pk van de Opel GT moesten temmen in een slip.

 
Ik ben heel benieuwd wat Bavo ervan heeft gemaakt. Toen hij net begon met zijn autoprogramma vond ik hem altijd te geforceerd overkomen en zat ik vaak met kromme tenen te kijken. Ik heb hem zelfs eens aangehaald in een zeer venijnige column waarna hij mijn bloed wel kon drinken. Sorry Bavo 😉 Inmiddels is hij er meer in gegroeid, is zelfverzekerder en laat hij ook meer van zichzelf zien. Dat laatste gaat dan in de vorm van allerlei toneelstukjes of woordspelingen en opmerkingen. Oke, die zijn niet altijd even geslaagd, maar ga er maar aan staan om zoiets week in week uit te doen. Als ik bedenk dat het in zijn programma voor het grootste deel draait om gesponsorde items waardoor hij A. vaak niet de meest aansprekende auto’s moet bespreken en B. toch wel aardig moet blijven over de modellen dan vind ik zijn programma helemaal niet slecht.
De uitzending over Women on (W)heels is in elk geval te zien op zondag 2 november om 18.00 uur op RTL7 en op zaterdag 8 november om 17.00 uur op RTL7.
Enthousiast geworden en in bezit van een rijbewijs? Dames (sorry heren) kunnen zich na de uitzending via deze website aanmelden voor een testrit. Ook is hierop meer informatie over Harley-Davidson te vinden op deze website.

Ik schreef er zelf al over en gaf mijn eigen tips voor vrouwelijke motorrijders. Kijk maar even hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*