Down Under per Hummer

hummer grilleDat SUV’s ideale reisauto’s zijn, hoef ik denk ik niemand uit te leggen. Ik heb ooit een tweeweekse Canada-tour gemaakt in een Jeep Wrangler – koffers achterin en van hotel naar hotel trekken. In Australie deden we The Great Ocean Road in een Subaru Outback en ook in Mexico, Griekenland en op Zanzibar genoot ik van de ruimtelijke en comfortabele voordelen die een SUV biedt. De Hummer mag hier dan volkomen uit de gratie zijn, in het land Down Under biedt men er – zeer terecht – tochten mee aan. Dan gebruik je de auto tenminste waarvoor hij gemaakt is. Lees even wat reistips mee en veeg vervolgens het kwijl even af, wil je?

Hummer

Fraser Island ontdek je in een stijlvolle Hummer als je een eendaagse tour boekt bij Fraser Experience Tours. Dit eiland staat op de werelderfgoedlijst. Het is 120 km lang en daarmee het langste zandeiland ter wereld. De tocht met de Hummer gaat langs enkele van de vele hoogtepunten van het eiland. Bijvoorbeeld de regenwouden van Central Station, de enorme uitgestrektheid van het oostelijk gelegen strand, Eli Creek, The Pinnacles, het scheepswrak van de Maheno, de witte zandstranden en de kristalheldere wateren van Lake McKenzie.
frazer island

Een dagtocht langs de Flinders Ranges is via deze link  Het heet The Gulf Loop Tour en toont je een verbazingwekkende reeks landschappen in de Flinders Ranges in South Australia. Het laatste stuk, eindigend op de top van Spencer Gulf voert de reizigers naar de eerste veelgekozen outbackroute van South Australia. Informatieteksten zijn langs de weg aangebracht met interessante bijzonderheden over zowel de natuur als de historie. Reizigers hebben de mogelijkheid de ongelooflijke rotsformaties te ervaren en wellicht ook nog een paar Yellow Footed Rock Wallabies (kleine kangoeroesoort) in Warren Gorge te spotten.

wallabies yellow footed rock

The Great Ocean Road voert je langs de adembenemende kustlijn van South-West Victoria die loopt ten westen van Geelong (Melbourne is een goed beginpunt voor deze reis) naar de grens van South Australia. Voor een onvergetelijk effect rijd je bij zonsondergang naar `s werelds beroemde rotsformaties Twelve Apostles en ziet ze veranderen in een majesteitelijk zandgeel. Vergeet vooral niet de Southern Right walvissen te zien bij Warrnambool, waar vrouwelijke walvissen door het jaar heen samenkomen voor het werpen van hun jong. De walvissen zwemmen vaak heel dichtbij tot wel honderd meter uit de kust en kunnen worden bekeken vanaf een speciaal daarvoor gebouwd platform in de duinen of vanaf het strand.

GreatOceanRoad

In het hart van Australie rijd je uiteraard in een dikke 4WD (er staat geen merk en type bij) en je maakt er een tocht door het Northern Territory met deze touroperator Deze tweedaagse safari zal je echt kennis laten maken met de outback als je het ruige terrein en enkele van de aantrekkelijkste kanten van het gebied doorkruist. Maak een stop bij de Oak Valley Aboriginal Community ten zuiden van Alice Springs om de plaatselijke cultuur uit de eerste hand te ervaren. Hier maak je kennis met oude mythes, bush tucker en leer je werpen met speer en boemerang.

mcdonnell ranges

3 Comments on “Down Under per Hummer

  1. Maar al die Aussies zelf zweren bij Toyota… Maar het lijkt me een heerlijke reis om te doen (maakt me minder uit of het landcruiser of H2, of H3 wordt). Ben ooit Donw under geweest en zou graag eens (voor langere tijd) terug willen..

  2. Ja, ik was ook verrast door de Subaru. In positieve zin overigens 🙂
    Aussie is super. Ik krijg er wekelijks een vleugje van te zien tijdens McClouds Daughers.

  3. De helft van dit tour-programma lijkt nogal op mijn eigen reis van 2002. Ik wil terug! Wat een geweldig land, en die sfeer van McLeod’s Daughters is precies raak. (Ik kijk mee met mijn vrouw, natuurlijk.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*