De ‘dikke’ is terug: Porsche Speedster

blue nail polishTijdens de VW-groep persconferentie aan de vooravond van de Autosalon van Parijs werd hij al onthuld: de nieuwe Speedster uit Stuttgart. Deze nieuwe Porsche zal in kleine serie van 356 stuks geproduceerd worden en is een hommage aan het eerste model dat de naam Speedster mocht dragen, de 356 uit 1954.

Porsche Speedster 2010

De tweezitter is duidelijk anders dan de andere 911-familieleden: een 60 mm kortere voorruit, platte contouren van de manueel bedienbare cabriotop en de karaktistieke dubbelbubbel op het dak. Deze achterwielaangedreven Porsche is voor mij gewoon die ‘met de dikke kont’. Zijn 3.8 liter hart brengt 408 pk’s op het asfalt en hij is voorzien van de 7-traps Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK).

Porsche Speedster 2010-a

Nog even wat beauty-gebabbel: wat vinden jullie van het kleurtje, dames en heren? Ik vind het helemaal geweldig. Toen ik ‘m voor het eerst zag, dacht ik meteen: hier wil ik wel nagellak van, voor op de teentjes! 😉

6 Comments on “De ‘dikke’ is terug: Porsche Speedster

 1. Mooie kleur idd….Maar wat een ongeloofelijk dikke reet!
  En dan nog Speedster noemen ook, deze kolos heeft niets te maken met het lichtgewichtige origineel.

 2. Vrijblijvend advies om deze kleur niet op je teentjes te lakken.
  Kans is aanwezig dat je geassocieerd word met die auto ‘met die dikke kont’.

 3. In dat geval, teentjes lakken, high heels on, big smile en gauw 1 van 356 gratis ophalen.
  Natuurlijk in een slank afkledende Dior.
  Moet lukken.

 4. @ Viola
  ‘Wide-body’s’ zijn steeds populair geweest bij Porsche. Vind het daarom ook wat overdreven dat ze deze Speedster willen linken aan de 356 Speedster, terwijl hij met zijn brede achterkant, Fuchs-velgen en zwarte beschermstickers op de zijkant sprekend lijkt op een 911 3.2 Speedster Widebody uit ’89.
  De brede achterkant van de 993 Carrera S (elders op je site) vind ik bijvoorbeeld ook super. Tevens moet je het ook anders bekijken, hoe breder de achterkant van je wagen hoe smaller jij oogt :)! (en te smal is ook verre van ideaal -> remember the Ducati :), wel grappig hoe bijna elk onderwerp wordt omgevormd naar een ‘ideale maten gesprek’ :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*