Connexxion de weg kwijt

Er zijn van die dagen dat het meteen ‘s ochtends al alles mis gaat. Je boterham valt – met de behagelslagde kant naar beneden – op de grond. Onder de douche en met je haar net lekker in de shampoo begeeft je ketel het. De krantenjongen brengt tijd door in dromenland in plaats van jou de krant. En de afwasmachine lekt water door je hele keuken. Herkenbaar? Vanochtend had ik ook zoiets, maar het werd nog een tandje erger. In de Alfa GT was ik fluks onderweg naar de dierenarts met een hysterische kat naast me. Alleen was ik even vergeten dat de dierenarts was verhuisd, waardoor ik verdwaalde en op een tamelijk rustige weg even stopte bij een bushalte om te bellen voor de juiste route. Ik zette keurig mijn alarmlichten aan en parkeerde zodanig dat de bus er nog langs zou kunnen.

Terwijl ik aan het bellen was, stopte er een Connexxion-bus achter me, laat de passagiers instappen en toetert vervolgens geirriteerd. Toen ik niet reageerde, RAMDE HIJ MIJN BUMPER MET DE BUS. Ongelofelijk! Na de GT nog een tweede keer geraakt te hebben, reed hij een stukje achteruit en kon me vervolgens moeiteloos passeren. Toch vond deze Connexxion chauffeur het ook nog nodig om zijn vuist naar me te schudden. Uiteraard heb ik Connexxion even gebeld met deze klacht. Gelukkig is de GT oke, er is slechts een klein krasje. Maar waar moet dat toch heen op deze wereld? Zucht…

PS: de kat is ook oke, gelukkig!

12 Comments on “Connexxion de weg kwijt

 1. De chauffeur heeft een misdrijf gepleegd volgens mij, doorrijden na het veroorzaken van een ongeluk… Ik ruik een schadevergoeding…

 2. Ja, ik weet het. Ik heb gebeld met Connexxion, maar kon geen ‘busnummer’ opgeven. En in je schrik onthoud je geen kentekens – ik niet in elk geval. Er reden schijnbaar 5 bussen op die lijn om die tijd, dus kan de man die ik sprak hem niet achterhalen. Ik ga er verder niet achteraan omdat ik geen tijd wil steken in negatieve mensen. Er is slechts een krasje en ik denk dan: hij wordt helemaal vanzelf gestraft. Bad karma, heet dat 😉 Werkt altijd!

 3. Neem maar van mij aan, dat ze exact kunnen achterhalen welke chauffeur zo lomp was! Maar tja, als jij er geen probleem van maakt, zal ik dat ook niet doen 😉

 4. Mmmja, dat zal wel. Ik ga er geen extra energie in steken. Die man van Connexxion vond het wel erg, dat hoorde ik wel aan zijn stem. Hij heeft mijn gegevens genoteerd en ik heb zo het vermoeden dat hij er nog wel achteraan gaat. Wie weet hoor ik er nog iets over. Of niet…

 5. Sowieso een beetje gefrustreerde mensen, buschauffeurs. Ik was zo vriendelijk mijn nichtje af te zetten die op bezoek was. Ze vroeg aan de chauffeur hoelang het nog duurde voordat hij vertrok. Zij gaf met een mond vol aan dat ze haar broodje even weg wilde gooien, doet dit netjes in de daarvoor bestemde afvalbak, draait zich om, zwaait… en de bus rijdt zo weg. De chauffeur kijkend alsof zijn neus bloed.

  Natuurlijk heb ik haar zelf gebracht. Even wat ingehouden om vervolgens met ruime snelheid voorbij te knallen.

 6. Hee Viola,

  Jouw verhaal klinkt n beetje als wat ik in juni meemaakte met een vrachtwagen. Had toen een navigatiefoutje gemaakt, en zag dat op net op tijd, alleen kreeg geen ruimte om uit te voegen. Mede door die vrachtwagenchauffeur. Die had daarna de pik op mij, probeerde me doelbewust van de weg te rijden, tot 2x toe!

  Ik gemaild naar het bedrijf (had zn kenteken en het bedrijf onthouden), niks meer van gehoord helaas.

  Groeten

  Wilco

 7. Als jullie zoiets overkomt kan je beter meteen aangifte doen bij de politie. Ik snap dat dat tijd kost, en ik steek ook niet graag energie in negatievelingen. Punt is echter, als z’n figuur er mee wegkomt gaat hij het steeds vaker doen, todat er een keer een echt slachtoffer valt. Verder is het ook er respectloos om zomaar tegen je auto aan te rijden. Misschien was je auto wel stuk en kon je niet van je plek. Ik had aangifte gedaan, de politie achterhaald z’n hufter wel.

 8. Je hebt gelijk hoor. Ik heb dus wel Connexxion gebeld. Maar ik had gewoon aangifte moeten doen. En ja: daar had ik dus geen tijd voor. En ik vraag me af of de politie daar aandacht aan gaat besteden. Die hebben nl ook geen tijd…

 9. In dit verband spreek ik liever over ‘mijn kat’, om spraakverwarringen te verkomen. Met Jerrie is het prima, die moest alleen zijn jaarlijkse spuitjes. Maar hij heeft een enorme hekel aan autorijden. En in mandjes zitten. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*