Complot theorie

verkeerslichten2 Over ergernissen in het verkeer gesproken, de ergste heb ik nog niet eens genoemd. En dat zijn de slecht afgestelde verkeerslichten in veel gemeenten. Ik sta ‘s nachts, vroeg ‘s ochtends en buiten spitsuren vaak minutenlang voor rode lichten terwijl de betreffende kruisingen volkomen vrij zijn. Over slecht voor het milieu – en de zenuwen – gesproken!
Ik zie het liever als hieronder… ๐Ÿ™‚
kruising21

Ikdenk dat dit voor veel gemeenten een goede manier is om geld te verdienen, want achter die verkeerslichten staat dan wel zo’n enorme flitspaal… Er is altijd wel iemand die het erop gokt. Het is gewoon een complot! (Hoor ik iemand Calimero zingen?)

agent

Doet me denken aan het volgende:
Vorig jaar, tweede kerstdag rond 09:00 uur in de ochtend, reed ik van mijn woonplaats Alkmaar naar Egmond aan Zee om te gaan hardlopen. Nederland lag nog op een oor er was niemand te zien. Alleen ongeveer een kilometer achter mij zag ik vaagjes een witte auto aankomen. Ik naderde een kruising met verkeerslichten: alles stond op rood. En ik gaf heerlijk nog eens gas bij (geen flitspaal) en sloeg rechtsaf. Daarop zie ik de witte auto achter mij opeens opflitsen in alarmlicht. Ja hoor, politie. Ik werd aangehouden door een boze agente die mij erop wees dat ik zomaar door rood was gereden. Waarop ik uitlegde waarom ik dat had gedaan. Had ik natuurlijk niet moeten doen, want er ontstond een discussie die ik natuurlijk nooit kon winnen.
jaknikker

Ik zei uiteindelijk: geeft u me maar gewoon een bekeuring, want hier komen we niet uit. Toen werd ze opeens vriendelijk, zei dat het tenslotte 2e kerstdag was en dat ik – als ik beloofde het nooit meer te zullen doen – mocht doorrijden. Verstandig genoeg deed iets met mijn hoofd dat je zowel als ja-knikken als nee-schudden kunt opvatten. Zij vatte het op als een gedwee ‘ja’. Zucht…
Anderen ook dit soort ervaringen?

2 Comments on “Complot theorie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*