Car Songs


Vanmiddag met een grote stapel ‘vergeten’ cd’s uit mijn collectie een trip down memory lane gemaakt en ik vond weer een aantal supergoede nummers voor in de auto:

1. Robbie Robertson – Somewhere down the crazy river
Voor degenen die wel van ‘donkere’ tunes houden… briljant!

2. Sade – Never as good as the first time
Mooi… Zo galoppeer ik ook graag over het strand…

3. Jamiroquai – Cosmic Girl
Dance! En mooie auto’s in de clips. Deze man is een Ferrari-liefhebber 🙂

4. Dire Straits – Heavy Fuel

Goede herinneringen aan de concerten… en dit nummer is onbekend, maar bij mij zeer bemind. Let op de tekst: ‘Worst hangover that I ever had. It took six hamburgers, scotch all night, nicotine for breakfast just to put me right. Cause if you wanna run cool, if you wanna run cool, yes if you wanna run cool, you got to run on heavy heavy fuel’. GEweldig!

5. Kane – Damn those eyes

Ah… Dinand en Dennis kunnen bij mij wel een snaar raken…. 😉 Dit nummer helemaal grijs gedraaid (kan dat met een cd?) Prachtige tekst en wat mij betreft de beste Nederlandse rockband van dit moment. Al vind ik dat ze tegenwoordig een beetje teveel met DJ’s spelen.
Daar wordt hun rock-sound niet beter van, vind ik.

Tagged with: , , , , , ,
9 comments on “Car Songs
 1. Henk Jan says:

  Ohw yeah Heavy Fuel, fantastisch nummer! En dan heb je ook nog de live versie geplaatst. Geweldig! Dat nummer draai ik wel vaak in de truck. Het laat zich het verhaal van de chauffeur wel vertellen, van vette happen, weinig slaap, sigaretten en een biertje op zijn tijd. En dan zelf een beetje gitaar erbij spelen 😉 . Heel goed dat je Cosmic Girl erbij hebt gezet. Die mag uiteraard niet ontbreken!

  P.S. Ik haal zaterdag mijn nieuwe wagen op. Een Alfa GTV 2.0 16v TS

 2. Viola says:

  Zooo, toe maar. Wist niet dat je ook een Alfa-fan bent. Dus nu nog…6 nachtjes slapen? 😉

 3. Henk Jan says:

  Ja, ik heb er al een stukje in gereden. Wat een verschil met mijn huidige 33 1.7 i.e. Echt een geweldige auto, heel comfortabel, rustig en snel. Het word mijn eerste wagen met airco en leren stoelen. Ik kan haast niet wachten.! En ja, ik ben een echte Alfa fan, nog voordat ik een rijbewijs had. Maar dit word mijn derde Alfa pas van 7 auto’s die ik heb gehad. En jij hebt toch een GT?

 4. Viola says:

  Uit welk jaar is je GTV? Ja ik heb een GT. Iedere keer als ik voor ‘t werk een andere (nieuwe) auto heb gereden, en ik stap weer in de mijne ben ik blij. Da’s een goed teken.

 5. Henk Jan says:

  Het is een orgineel Duitse auto uit 1996. Hij is in 2003 hier in Nederland gekomen. Toen ik nog die rode Alfa 33 16v had reed ik eens een stukje in een Golf type 2 gti. Puike auto reed heel goed en gaf een geweldig geluid. Ik stapte weer in de Alfa en ik dacht niet van, zat ik maar weer in de Golf. De Volkswagen voelde gewoon wat gevoelloos aan. En de Alfa zat vol leven.

 6. Viola says:

  Ja, het is toch een anderssoortig beestje he, zo’n Alfa. Ik vind de Golf GTI ook erg fijn hoor, vooral die jubileumuitvoering die ze nu hebben (in wit, met zwarte velgen en rode remklauwen). Maar ik mis daarin het krakende dashboard, die Golf is zo stil , de Alfa ‘praat’ tenminste lekker tegen me 😉

 7. Henk Jan says:

  Dat bedoel ik! Alfa’s praten met je, laten je dingen weten. “We rijden nu al zolang langzaam, druk het gas eens in!” De 33 kan weleens stoterig doen, zo van druk het gas eens in. En het piepen en kraken, dat hoort zo bij het karakter van de auto.

 8. Henk Jan says:

  Nu ik nog voor een paar dagen een zwarte auto heb draai ik ‘Black Devil Car’ van Jamiroquai. Een nummer dat gaat over de Ferrari Enzo van de zanger.

  http://nl.youtube.com/watch?v=hhimXYckKYg

 9. Henk Jan says:

  Wauw, wauw, wauw! Dat ik niet eerder een GTV heb gekocht! Wat een geweldige auto. Mooi voordeel is dat de auto helemaal orgineel is. Nadeel daarmee is dat de speakers ook orgineel zijn en niks meer waard zijn, dus die worden binnenkort vervangen. Maar verder…. She’s got me lovestoned!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*