Dakar Rally afgelast – dit zuigt!!


Vanochtend las ik tot mijn grote verontwaardiging dat de rally Parijs – Dakar (of eigenlijk Lissabon – Dakar) is afgelast. Het komt door veiligheidsproblemen in Mauretanië. De Franse regering had al eerder opgeroepen om het land te mijden. Op 24 december werden daar namelijk vier Franse toeristen vermoord: vermoedelijk door terroristen. Omdat er werd gevreesd voor meer aanslagen als de rallykaravaan van 11 tot 19 januari door het Afrikaanse land trekt, is de boel afgelast.

Bij een mogelijke aanslag zou organisator Amaury Sport Organisation (ASO) namelijk zelf moeten opdraaien voor de gevolgen en daar zijn de verzekeraars niet blij mee. Het gaat dus allemaal weer om geld, aan het geld van de deelnemers – die er in veel gevallen veel in hebben geinvesteerd – wordt niet gedacht.
Behalve dat ik dit ontzettend, vreselijk, enorm jammer en balen vind voor alle deelnemers en betrokkenen vind ik dit dus gewoon niet kunnen. We zwichten hier voor een klein groepje idioten en laten ons het leven zuur maken door mensen die gewoon keihard aangepakt moeten worden. En dan van die berichten dat men ze niet kan pakken? Dat vind ik dus ongelofelijk, waar hebben we dan legers voor? Ik ga hier bijna Wilders-achtige uitspraken doen, maar wat mij betreft mag voor zulk soort lui de doodstraf weer ingevoerd worden. Straks gaan de Olympische Spelen ook niet door… Kortom: dit ZUIGT!

9 Comments on “Dakar Rally afgelast – dit zuigt!!

 1. Euh de Dakar rally is afgelast vanwege gevaren? De Dakar is één en al gevaar. En als we straks alles gaan aflasten vanwege een dreigement. Dan kunnen we wel meteen gaan stoppen met alles. Ik vind het jammer en het is voor de deelnemers een grote financiële strop.

 2. Uitstekend verwoord, Viola.
  Ik hoorde dit nieuws vrijdagmiddag al en wil het nog steeds niet begrijpen…
  Na zo’n advies van BZ kon de organisatie moeilijk anders, maar Frankrijk realiseert zich onvoldoende wat de verstrekkende gevolgen (zullen) zijn. En niet alleen voor LeDakar!

 3. Tja Karel, het sterkt het gevoel dat ik altijd al had over de fransen: hypocriet en bange schijterds. De hele wereld ligt nu op de knietjes voor het terrorisme, precies wat die engerds wilden. En waar gaat het allemaal om? ‘Het westen’ is bang om centjes te verliezen. Bah!

 4. Overigens erg leuk YouTube filmpje heb je gepost Karel. Ben jij de nieuwe internet-ster van Autovisie? Wees welkom in deze wondere autowereld. Veel plezier, dat gaat zeker lukken bij Ton en de zijnen.

 5. Ik de nieuwe internet-ster van Autovisie??? In mijn dromen, hahaha. Nee, al de helft van mijn leven trouw abonnee. En al héél veel leuke dingen meegemaakt met mijn lijfblad… dat dan weer wel 🙂
  Groetjes en complimenten voor je website!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*