Bye-Bye Bonnenquota

RutteHet kabinet Rutte maakt dezer dagen goede sier bij ons automobilisten. Er is ten eerste namelijk eindelijk weer eens discussie over het verhogen van de maximumsnelheid tot 130 km/h op sommige plaatsen. Laten we eerlijk zijn, op overzichtelijke wegen en bijvoorbeeld ‘s nachts kan het best. Tijdens rijden bij nacht blijf je zelfs alerter als je door mag rijden, in plaats van slaapverwekkende snelheden te moeten aanhouden. Ten tweede: de bonnenquota wordt waarschijnlijk afgeschaft. Daarover zijn alle kabinetspartijen het eens. Jihaa! Dit was een maatregel uit de serie ‘hoe verdienen we zoveel mogelijk geld aan brave burgers’ die foeifoeifoei ook eens drie meter op een stoep fietsen, met een band op het trottoir geparkeerd staan en eens vergeten richting aan te geven bij een rotonde.  

bekeuring

Deze bonnenquota verplicht Nederlandse agenten een x aantal bonnen per jaar uit te schrijven. Hiermee lopen de politiekorpsen met een target over straat om een bepaald winstmarge te behalen. Belachelijk daar het niet alleen irritatie in de hand werkt, maar ook het gezag van de politie aantast.

snelweg

Ivo Opstelten moet voor afschaffing gaan zorgen, maar hij wil nog wel wachten tot de nationale politie operationeel zijn bij de regionale politiekorpsen. We gaan het zien…

1 Comment on “Bye-Bye Bonnenquota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*