Burton’s Angels

burtonOnlangs kreeg ik een mail van Karen de Jager uit Warnsveld en Fiona de Heus uit Zutphen. Vol enthousiasme vertelden de twee dat ze eigenhandig een Burton in elkaar gaan schroeven. Voor dit project hebben de charmante ladies natuurlijk wat cash nodig. En om daaraan te komen, bedachten ze het volgende plannetje. Onder de naam Burtons Angels brengen ze binnenkort een eigen kalender uit. Voor deze kalender hebben de vrouwen zelf geposeerd.

Burton kalender
Foto: Patrick van Gemert.

Met de kalender hopen de Burtons Angels geld te verdienen voor het project. De bedoeling is dat zij hun Burton, die ze bouwen op het onderstel van hun Citroën Dyane, in 2011 op de AutoRAI onthullen. Iedereen die het project sponsort met 25 euro kan zo’n unieke kalender ontvangen. Het gaat om een full colour jaarkalender voor 2010 op A3-formaat. ‘We verklappen nog niet teveel’, vertelt Fiona, ‘maar ik kan wel vermelden dat wij op een verrassende wijze in beeld zijn gebracht. We hebben de kalender daarom als titel ‘Dromen van Burtons Angels’ meegegeven.’ De vrouwen zeggen zich te hebben laten inspireren door de Pirelli-kalenders, ‘maar deze kalender kan ook op kantoor hangen’, verzekert Fiona.
burton2 
Je kunt zo’n kalender bestellen door een mailtje te sturen naar burtonsangels@gmail.com met daarin je naam, adres en telefoonnummer en het bedrag waarmee je het project wilt sponsoren. Dit bedrag kan gestort worden op rekeningnummer 74.78.03.021 (ING Bank) t.n.v. K. de Jager/F. de Heus te Zutphen. Zodra de bestelling en het geld ontvangen zijn, krijg je bericht over waar je de kalender kunt ophalen. De kalenders kunnen, tegen vergoeding van de verzendkosten, ook verstuurd worden. Vanaf 1 september zijn de kalenders ook te koop bij Autobedrijf Schoolderman aan de Halvemaanstraat in Zutphen, waar de Burtons Angels hun auto bouwen.
Op deze website staan nog veel meer mogelijkheden om de Burtons Angels te steunen, waaronder promotie tijdens de AutoRAI 2011.

18 Comments on “Burton’s Angels

 1. Wacht even… Ik kreeg een boze reactie via de mail vanwege mijn actie waarbij een goed doel gesteund wordt en ik zelf alleen goede herinneringen over houd.
  En deze dames hopen hun Burton betaald te krijgen in ruil voor een kalender?
  En hoezo die presentatie op de AutoRai? Ik vind het helemaal niet zo bijzonder dat twee dames een bouwpakketje in elkaar zetten. Er zijn volgens mij veel meer vrouwen die dat leuk vinden en ook doen.
  Wat zie ik over het hoofd???

 2. Niet iedereen schudt zomaar 11k uit zijn mouw. En zoveel vrouwen zijn er niet die zelf een auto bouwen, mi. omdat velen denken dat vrouwen dat niet kunnen. Daar komt nog bij dat het je helemaal vrij staat om wel of niet een kalender te kopen. Ik snap zo’n negatieve reactie dan ook niet.

 3. @ mariska: Ik schud ook niet zomaar 11k uit mijn mouw. Maar gedeeld door twee is een leninkje bij de bank best te betalen.

  En uiteraard wordt niemand gedwongen een kalender te kopen. Maar waarom zou ik die kalender willen hebben? De twee dames zien er zeker niet slecht uit, maar absoluut niet leuker dan mijn eigen vrouw.

  Verder dient de opbrengst van de kalender enkel het plezier van de twee dames. Prima, als ze zo hun geld bij elkaar krijgen is dat super. Maar waarom dan zoveel geld weer verknoeien aan een stand op de RAI? Of wordt die stand door een bedrijf of instantie bekostigd?
  Zelf zou ik een overschot aan sponsorgeld liever aan een goed doel geven dan aan de RAI…

  Maar dat is mijn mening.

  En ik zou het wel leuk vinden wanneer meer vrouwen die zelf een auto restaureren of bouwen zich hier zouden melden, al is het maar om aan te tonen dat het helemaal niet zo zeldzaam is.
  (ik hoop tenminste dat dit niet de enige twee vrouwen zijn die deze hobby uitoefenen)

 4. Wie ben ik om te twijfelen maar ik citeer even de Burton-site.

  Voor de kit, zelf ineen te zetten
  “Prijs vanaf:
  € 3695,00”

  Maar er is ook.
  “Compleet Afgebouwd
  U kunt uw Burton ook geheel of gedeeltelijk naar eigen specificatie laten bouwen. Ervaren monteurs, gespecialiseerd in het bouwen van Burtons, zorgen voor de bouw en afwerking van uw auto. Prijzen variëren tussen de 10.000,- en 20.000,- euro.”

  Who am I, maar bouwen deze dames die Burton wel degelijk zelf?

 5. En dan vraag ik mij af waarom (als ze het geld niet hebben) ze niet gaan voor een goedkopere versie? Tenslotte leeft iedereen toch naar zijn/haar stand?

 6. Zou het eventueel kunnen zijn dat deze twee dames kennissen zijn van de Burton-heren? En dat dit, behalve gewoon leuk, ook een manier is om het merk Burton weer even onder de aandacht te krijgen? En zou het dan eventueel ook kunnen dat ze tzt op de AutoRai op de stand van Burton hun auto mogen showen en dat het mes dan aan twee kanten snijdt? 😆 Ik denk het zomaar…

 7. Laten we ze maar gewoon aanmoedigen en het project volgen op inernet, misschien leren we er zelf ook nog wat van.
  En over de achterliggende motieven: who cares?? Heb je dan echt een totale en volledig uitgekauwde reden nodig om iets te gaan doen? Misschien is het gewoon een kroeg-ideetje wat compleet uit de hand gelopen is.

  Ik vind t leuk en zal ze volgen en dan kijk ik wel eens of ik een donatie doe of niet.

 8. Interessante discussie die er ontstaat 🙂
  Wie wil weten wie we zijn, wat we doen en waarom: check onze website http://www.burtonsangels.nl
  Een tip van de sluier: onze naam hebben we gekozen omdat we een missie hebben; meer vrouwen interesseren voor auto’s en autotechniek. In het tienjarig bestaan van Burton Car Company zijn wij de eerste vrouwen die zélf een Burton bouwen. Voor de AutoRAI reden om ons spontaan uit te nodigen onze auto daar te presenteren in 2011. Zonder enige technische kennis of ervaring zijn wij aan de slag gegaan. Met de veelbesproken kalender hopen we op een ludieke wijze de aandacht te trekken en de kosten te beperken. Bestel hem om ons project te steunen en om te laten zien dat je erin gelooft dat vrouwen en autotechniek hand in hand kunnen gaan!

 9. Hallo Fiona,

  Ik hou er een beetje een dubbel gevoel (leg ik zo uit) aan over, maar hoop voor jullie dat actie slaagt, want ik vind het leuk wanneer vrouwen zich voor auto’s (met name klassiekers uiteraard) interesseren. Wat dat betreft heb ik best geluk met mijn vrouw. Ze heeft zich onze Morris al compleet toegeeigend 🙂

  Het dubbele gevoel:
  Het eigenlijk te triest voor woorden is dat blijkbaar niet meer vrouwelijke autoliefhebbers bekend zijn die zelf een auto gebouwd of gerestaureerd hebben (Viola: nogmaals een oproep?).
  Jullie willen meer vrouwen voor auto’s en autotechniek interesseren. Maar dan begrijp ik de kalender niet helemaal: zo’n soort nette pin-up kalender is toch meer een mannending?

 10. Wat een zure reacties zeg. Ik vind de manier van geld inzamelen juist ontzettend creatief. En waarom zou je niet? Wat Anthony zegt, over stand, ik vind dat geld je grote droom niet mag tegenhouden, mits je jezelf/anderen niet in de nesten werkt. En dan spreken over ‘een leninkje’ alsof het niks is. Nee hoor meiden, go for it! Ik vind de kalender een geweldige creatieve actie en heb bewondering voor de manier waarop jullie je dromen proberen waar te maken! Zet hem op!

  • Je moet het maar zo zien J.: die heren zouden niet reageren als het ze niets zou doen. Dus ook zure reacties zijn goed 😉

 11. @ J.: Over lenen moet je inderdaad niet te licht denken. Dat ben ik -misschien wel meer dan wie dan ook- helemaal met je eens.
  En dan is de gekozen manier om fondsen te werven inderdaad wel creatief. Ik heb alleen m’n vraagtekens bij de haalbaarheid, gezien de ‘economische malaise’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*