Burtons Angels maken eerste rit

Charlies AngelsEen tijdje geleden schreef ik er al over: twee dames uit het Zutphense bouwen samen een Burton. En: het is ze gelukt! Het is een klassiek ogende cabrio geworden die – zoals het een echte Burton betaamd – staat op het onderstel van een lelijke eend. Met dit project, dat twee jaar geleden van start ging, willen ze meiden aanmoedigen om de techniek in te gaan. Het resultaat, de paarse cabrio, is te zien op de AutoRAI, van 13 tot 23 april in Amsterdam.

Burtons Angels- eerste rit

In april 2009 kochten de ‘Burtons Angels’ een Citroën Dyane uit 1983, om die om te bouwen tot een hippe cabrio. In juli van dat jaar begonnen ze aan de demontage en afgelopen zaterdag 3 april maakten Constance Schoolderman en Fiona de Heus uit Zutphen voor het eerst een proefrit. Deze week keurt de RDW de auto en daarna zijn de Burtons Angels op de AutoRAI te zien, waar ze op uitnodiging van de organisatie een stand krijgen.

Constance Schoolderman, die sinds dit jaar bij het project betrokken is, gaf bij aanvang aan ‘nog nooit een gat geboord te hebben’, maar zonder aarzelen nam ze al het gereedschap ter hand. Samen met Fiona (ook zonder enige technische kennis) slepen, boorden, schroefden en lasten ze. Met de bouwhandleiding, de Vraagbaak en de laatste weken met aanwijzingen van mentor Evert de Keijzer slaagden ze erin om heel wat hindernissen te overwinnen en de auto op tijd af te krijgen.

Hier de gastcolumn die Fiona schreef. En een kort filmpje van de eerste Rit:

1 Comment on “Burtons Angels maken eerste rit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*