Betreurenswaardig begin Le Mans 2013

Een van de motorsportevenementen die ik jaarlijks volg is de 24-uur van Le Mans. Vanmiddag ging het spektakel op circuit Le Sarthe weer van start en kende helaas na amper tien minuten racen al een ernstig ongeluk. De 34-jarige Deense coureur Allan Simonsen heeft een crash niet overleefd.

De 34-jarige Simonsen startte in de nummer 95-auto van Aston Martin in de LM GTE ProAm-klasse en lag aan de leiding toen hij in de vierde ronde de controle over zijn auto verloor en bij Tertre Rouge hard in de vangrail vloog. Eerdere geruchten meldden dat hij kort het bewustzijn had verloren, maar later bij kennis was. De organisatie van de race liet later echter weten dat hij in kritieke toestand naar het medisch centrum was vervoerd en daar al snel aan zijn verwondingen was overleden. Simonsen gold als een ervaren coureur. Hij deed al voor de zevende keer mee in Le Mans, waar hij in 2007 (derde) en in 2010 (tweede) op het podium stond.

Vooralsnog rijden de overige auto’s van Aston Martin nog gewoon in de race. De nummers 97 en 99, met onder andere Bruno Senna achter het stuur, liggen op de eerste twee plekken in de LM GTE Pro-klasse.

Het ongeval van Simonsen is het eerste fatale sinds Sebastien Enjolras in de pre-kwalificatie in 1997 om het leven kwam. De laatste keer dat een coureur tijdens de race het leven liet, was in 1986 toen Jo Gartner met zijn Porsche crashte.

(Bron: NOS.nl en GPUpdate.net)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*