Patrick Dempsey op Le Mans 2013

Uit de serie – halloooo, daar zijn we weerrr – rijdt Grey’s Anatomy acteur Patrick Dempsey dit jaar weer op Le Mans. Hij en zijn team worden gefilmd voor een vierdelige miniserie die op 28 augustus op het Amerikaanse (sorry…) Velocity network in premiere zal gaan. De serie focust op Dempseys tweede poging om de kroonjuwelen onder de autosportprijzen in de wacht te slepen. Ook is er in de documentaire aandacht voor andere acteur-rijders van weleer: James Garner, Paul Newman en Steve McQueen die allemaal op Le Mans reden.

McQueen speelde in 1971 in de film Le Mans en flirtte regelmatig met de autosportwereld, al was hij niet zo fanatiek als Dempsey nu. De populaire Grey’s Anatomy acteur racete al tien jaar in de Grand-Am en de Amerikaanse Le Mans Series. Dempsey zegt bescheiden: “Steve McQueen is zo’n iconisch figuur; soms is dat een soort schaduw die je steeds achtervolgt. Men heeft zulke hoge verwachtingen, daaraan kan geen mens voldoen. Het is voor mij een enorm grote eer om in een zin met hem te staan, maar ik denk er niet zoveel aan. Een groot deel van onze documentaire gaat over McQueen en Newman en hun passie voor de racesport, en ik denk dat dat is wat we delen. Een ware liefde voor racen, een ware liefde voor dit evenement en ik wil het echt heel goed doen. En voel me bevoorrecht om dit te mogen doen.”

In 2009 finishte Dempsey als negende in de GT2 klasse waarbij hij een Ferrari F430 deelde met autosport- en zakenpartner Joe Foster. Dit jaar komt het team terug met de Amerikaanse sterrijder Patrick Long, die voor het fabrieksteam van Porsche rijdt en al wat overwinningen op zijn naam heeft staan, waaronder Le Mans, the Rolex 24 op Daytona en de 12 uur van Sebring.

Het Amerikaanse trio zal dit jaar in de No 77 Dempsey Del Piero-Proton Porsche 911 GT3 RSR in de GTE Am klasse rijden. Long is onder de indruk van zijn teammaatjes, vooral van Dempsey. Hij zei: “Hij wordt zeker onderschat. Met hem samenwerken is een heel nieuwe ervaring voor me. Hij is een ambitieuze rijder en zeer gefocust. En wat ik ook onderschat heb, is zijn vorm. We waren testen op Misano in Italie en het hele team was doodmoe. Onze banden waren op, onze brandstof was op en Patrick wilde alleen maar doorgaan met racen. Hij gaat er echt voor, racen is echt zijn passie en hij iser de figuur niet naar om er alleen maar cool uit te zien in zijn racepak.”
NB: Er zat dit jaar weer geen podiumplaats in voor Dempsey, zijn team eindigde – met slechts een paar seconden verschil op de voorganger – op de vierde plaats.

(Bron: USAToday.com)

Hier een filmpje over Dempsey en Porsche

3 Comments on “Patrick Dempsey op Le Mans 2013

  1. Ik vrees dat McQueen toch net fanatieker was dan Patrick Dempsey. Niet vergeten dat McQueen zelfs tweedes werd (algemeen!) in de 12 Uren van Sebring ’70, en dit met een gebroken been…
    Toegeven dit was grotendeels de verdienst van zijn teamgenoot, maar Mario Andretti heeft toch hard moeten planken om met zijn5-liter Ferrari 512 de 3-liter Porsche 908 van McQueen van de overwinning te houden. McQueen was zeker geen zondagsrijder, Paul Newman evenmin (hij werd 2de in de Le Mans van ’79 met zijn Porsche 935)…

    http://theselvedgeyard.wordpress.com/2009/05/12/the-legendary-1970-sebring-12-hour-race-steve-mcqueens-brush-with-victory/

  2. Stijn! Long time no read! Fijn dat je terug bent. Dempsey is gewoon de nieuwe acteurheld die gaat racen. En McQueen is die van weleer. Ik denk overigens wel dat hij fanatiek is hoor, maarja, dat zeg ik als buitenstaander. Wie weet moet zijn tijd nog komen? 🙂

  3. Thx, good to be back 🙂
    Zeker, Dempsey heeft potentieel en doet het helemaal niet onaardig maar tot op dit moment is het palmares (op circuit) van McQueen nog net wat imposanter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*