Autotrip-tips

roadtrip-cartoon1Alle ‘gewone’ informatie voor een autovakantie daargelaten – uiteraard zorg je dat je auto in orde is –  hier mijn tips voor een relaxte reis op vier wielen:

1. Ga met iemand van wie je houdt. Of die je tenminste mag. Graag mag. Het helpt ook als je jezelf graag mag en graag in je eigen gezelschap bent. Dat maakt het grote verschil. Natuurlijk kan een lange autoreis ook een supergelegenheid zijn om iemand beter te leren kennen. Bedenk dan dat je ook elkaars patroontjes zult leren kennen. En dat je die niet altijd aangenaam zult vinden. Dat gebeurt gewoon vanzelf als je langere tijd op elkaars lip zit, zoals in een auto. Plak er geen labels ‘goed’ of ‘fout’ op, maar geniet er gewoon van. Iedereen is zoals hij is.

roadtrip2

2. Neem luisterboeken mee! Op die manier kun je je leeswerk updaten en hebt later nog iets om samen over te discussieren of te bespreken. Voor aanraders kun je me mailen. Ook fijne cd’s zijn natuurlijk een aanrader.

3. Stop ergens waar je nog nooit bent geweest: remember, het gaat om de reis, niet om de bestemming. Dus: stap uit bij dat marktje, pak een terrasje en praat eens met iemand die je tegenkomt, zomaar, om de ervaring van het praatje met een vreemde.

vrouw-auto-nieuw5

4. Beweeg tussendoor. Als sportfreak vind ik het altijd vreselijk om lange tijd achter elkaar stil te zitten. Dus maak tussendoor in hemelsnaam een wandeling, doe wat zonnegroetjes of stop bij een zwembad of bij zee en neem een duik. Uitstekende manier om weer fris achter het stuur te kruipen. 

5. Praat eens een tijdje niet. Ik ken mensen wiens gevoel van ‘gezelligheid’ afhangt van het aantal stiltes die er zijn gevallen. En die proberen iedere seconde op te vullen. Geniet eens van gewoon ‘zijn’ zonder te praten en geef je hersens ook vakantie. Als hulpmiddel kun je een geleide meditatie-cd meenemen. Wees je bewust dat je gedachten ook maar gedachten zijn. Zijn ze waar? Of is het tegendeel net zo waar?

meditatie

6. Houd een dagboekje bij en schrijf iedere dag iets op wat je is opgevallen, of wat je leuk vond. Kun je later nog eens terugbladeren en nogmaals genieten.

7. Wees een goede gast. Zorg dat je wat zinnen en woorden in een andere taal weet. Je verrast de inwoners er vaak op een leuke manier mee en krijg je beter contact. Good luck! 😉

vrouw-auto-liefde

5 Comments on “Autotrip-tips

 1. Nog een tip: Attitude! Stel je er op in dat de vakantie begint als je de deur uit gaat. Op de motor en in een cabrio gaat dat vanzelf (als je ze niet al voor woon-werkverkeer gebruikt) maar ik moet me er echt toe zetten en dan wordt de reis vanaf de eerste bocht al leuk.

  Tip 2: luisterboeken en mailen? Moeten wij de tips naar jou mailen of mail jij ze naar ons? Ik ben namelijk wel geinteresseerd hierin.. (maar heb dus zelf (nog) geen tips.

 2. Boekentips genoeg, hier mijn Top 3 fictie van de afgelopen maand:
  1. Het spel van de Engel – Carlos Ruiz Safon
  2. Nachttrein naar Lissabon – Pascal Mercier
  3. The Shack – William P. Young (engels dus)

  Zijn volgens mij allemaal al op luisterboek te koop. Ook Ceasarion van Tommy Wieringa vond ik heel goed.

 3. Ceasarion ga ik zeker nog een keer lezen. Maar is ‘ie net zo goed, al dan niet beter dan Joe Speedboot? Lijkt me niet makkelijk voor Wieringa om zijn beste boek te overtreffen.

  Het is iig iets om naar uit te kijken, een nieuw boek van Wieringa lezen op verkansie.

 4. Nog een tip: verdiep je in je bestemming. Slurp alle informatie op die je maar kan vinden. Het maakt je ervaring ter plekke zo veel rijker!
  En daar hoort een beetje van de taal inderdaad ook bij…

 5. luisterboeken? stoppen? bewegen?

  Op de autobahn zeker, daar beweeg ik alleen mijn rechtervoet.

  ”Lief dagboek,

  Vandaag ging ik via Duitsland naar Italië. Net na de grens voor dat ”blauwe tankstation” ging het gas er goed op. De naald begon driftig aan zijn tocht naar het einde van de schaalverdeling..”

  Zoiets?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*