AutoRAI en Balkenende

Op het AutoRAI-gala liep iedereen gisterenavond weg met Premier Balkenende die de tentoonstelling kwam openen.

balkenendeautorai.gif

In zijn openingstoespraak was de man supergeestig en hij pareerde iedere ‘kritische’ noot op zijn beleid met zijn eigen verhalen en ervaringen in de auto-wereld. De hele f… zaal lag constant plat. En ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar: wat heeft hij dat slim gedaan. Hij heeft nu gewoon de hele auto-industrie in zijn zak; en weer kan de melkkoe nog jarenlang gemolken worden… Aan de andere kant zag ik ook wel dat de man duidelijk een ECHTE autoliefhebber is. Ik geloofde dat namelijk nooit, maar ik zag hem gisteravond even van dichtbij op de Audi-stand. Onze premier liet zich bijvoorbeeld door Audi’ junior-designer Ivo van Hulten (een Nederlander) uitgebreid informeren over de R8. (Net als ik, zie foto).

audi-ontwerper2.jpg

Naderhand stond Balkenende zelfs even stil bij moi en ik heb hem even van dichtbij in de ogen gekeken en een paar zinnen met hem gewisseld. Daarbij glinsterde er een enthousiasme in zijn blik die ik nog nooit bij de man heb gezien. Nu dat beleid nog!

roks en balkenende.jpg

Deze foto is van twee jaar geleden toen hij de Supercar paddock van Autovisie bezocht. In gesprek met hoofdredacteur Ton Roks.En als je hier klikt kun je luisteren naar een kort interviewtje dat Bas van Werven van BNR-Nieuwsradio gisteren met Balkenende had.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*