Autoliefde roest (niet)?

Jihaa, weer een onderzoekje gevonden! Leasetrader.com ondervroeg meer dan 2.500 mannen en vrouwen over het onderwerp: ‘Hoe lang duren de wittebroodsweken met een auto?’

c-car girl 2

Uit dit onderzoek bleek dat vrouwen drie keer langer in de verliefde roes blijven dan mannen. Bij mannen begint een nieuwe auto al na vier maanden te vervelen. Bij vrouwen kan dit wel twee jaar duren. Vrouwen houden hun auto ook langer dan mannen, mannen ruilen eerder in.
Een algemene uitkomst was dat mensen die een auto leasen sneller op hun bolide uitgekeken zijn. Ook wordt erin dit onderzoek nog gesproken over een aantal vrouwen-eigenschappen die nou niet bepaald van autoliefde spreken:
* Vrouwen wassen hun auto minder vaak dan mannen.
* Vrouwen doen vaker aan carpoolen met kinderen (geen snellere manier om je auto interieursgewijs af te raggen dan dat.)
* Vrouwen irriteren zich eerder aan hoge (lease)prijzen, zeker als ze aanbiedingen zien over hun auto die lager uitvallen dan wat zij betalen.

c-make-up tasje - auto

Wat mij betreft zijn die laatste twee zaken onzinnig: vrouwen zijn nu eenmaal vaker thuis met de kinderen waardoor ze – dus – vaker andere kinderen zullen transporteren. En volgens mij ergeren mannen zich net zo goed aan hoge prijzen. Ook deze laatste comment zou van een man kunnen zijn:

Een vrouw zei dat haar persoonlijke wittebroodsweken met een auto altijd eindigen zodra hij een beurt moet hebben. Ze zegt: “Een auto die nog geen twee maanden oud is, zou geen beurt nodig moeten hebben. Niet voor mankementen en niet voor het bijstellen of afstellen of wat dan ook.”

4 Comments on “Autoliefde roest (niet)?

  1. Een nieuwe auto kan ook een nieuwe oude auto zijn he? 🙂 Ik ben ook meer van duurzame liefde, vind mijn GeeTeetje nog steeds mooier dan de nieuwe Alfa’s…

  2. Hoe duurzaam wil je het hebben: Ik heb de Morris nog in keiharde guldens (watte?) betaald. En die gaat ook echt nooit meer weg, zolang alles nog fatsoenlijk te onderhouden en te repareren is natuurlijk…

    De MGB heb ik ergens in 1995 of 1996 gekocht. Toen onze zoon geboren werd heeft m’n vader ‘m van ons gekocht. Ideaal. Zo kon ik er toch af en toe in rijden. Nu ben ik ‘m aan ‘t opknappen!

  3. @ Viola
    Maar dat is omdat de GT ook effectief mooier is dan huidige Alfa’s. Deze zijn tegenwoordig allemaal zo hoog (vooral vooraan) en dik (niet in positieve zin) geworden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*