Autoboek?

Collega autobloggers houden er soms vreemde gewoontes op na. Zo ook mijn Belgische vrind Djivy die me een vreemdsoortig stokje doorgeeft. Ik moet het dichtsbijzijnde boek pakken en de onderstaande vragen beantwoorden. Gelukkig had ik net een boek op mijn bureau liggen waar je met wat goede wil¬†ūüėČ nog enigszins raakvlakken kunt ontdekken¬† met de auto-industrie, zodat mijn respons¬†gerechtvaardigd is op dit weblog. Here we go, dan:

1. Pick up the nearest book of 123 (or more) pages.

Cradle to Cradle door Michael Braungart & William McDonough.

2. Open the book to page 123 and find the 5th sentence.

“Er is een tijd geweest dat schoenen werden gelooid met plantaardige chemicalien die betrekkelijk veilig waren, zodat het productieafval geen echt probleem vormde.”

3. Post the next 3 sentences:

“De schoen kon biologisch afbreken na zijn bruikbare leven of veilig worden verbrand. Maar om met plantaardige middelen te kunnen looien moesten bomen worden geveld voor hun looizuur. Het kostte daarom veel tijd om schoenen te maken en ze waren duur. Plantaardig looien is de laatste veertig jaar vervangen door looien met chroom, wat sneller gaat en goedkoper is. Maar chroom is zeldzaam en een kostbare grondstof voor de industrie. Daarnaast is het in sommige vormen kankerverwekkend.”

Tot zover. Ik mag nu natuurlijk ook mensen pesten, dus ik geef het stokje door aan¬†de Autobloggers van Autoblog.¬† Benieuwd of die ook wel eens een boek lezen…¬†Uiteraard ook hier: geen enkele digitale dwang.

2 Comments on “Autoboek?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*