Onder de Carport – Corvette C6

Vandaag en de komende dagen (jippie) word ik ‘s ochtends verblind door de aanwezigheid van een witte schone onder mijn carport… Voila: Deze Amerikaanse ster kreeg wat extra power, want zijn V8 groeide van 6,0 naar 6,2 liter. Hierdoor heeft-ie ook 23 pk en 43 Nm extra (in totaal nu 437 pk en 585 Nm).

Hiermee knal je in 4,4 seconden naar de honderd en ligt volgens fabrieksopgave een top van 306 km/h in het verschiet. Vanmiddag haalde ik in de Wijkertunnel 230 km/h en het zweet stond op mijn bovenlip. Ik weet nooit precies of dat nou komt door de opwinding of van spanning of er wellicht een lasergunner aan het werk is op mijn traject… Enniewee: vandaag gaat deze ster mee naar het circuit waar we hem fijn in de Tarzanbocht gaan fotograferen voor een van de glossy’s. Keep you posted als-ie erin staat. En wil je een alvast een lyrisch artikel over ‘m lezen, klik dan even naar collega Sandor van Es. Ve-verliefd tot over zijn oren…

2 Comments on “Onder de Carport – Corvette C6

  1. Geweldige auto en ook nog eens vreselijk veel waar voor je geld. Geniet ervan en als dat niet lukt… mag ik ‘m dan even lenen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*