Auto-trance

Kijk je wel eens naar die hypnoseshows op televisie? De Uri Gellers van deze wereld maken het wel erg spectaculair en… hoe waar is het allemaal? Nu schijnt hypnose en trance iets heel natuurlijks te zijn en vooral automobilisten hebben er regelmatig mee te maken. Ja, ook jij!

vrouw-auto-8

Ga maar eens na: je rijdt op een weg waar je vaak rijdt. Als je op je bestemming aankomt, bedenk je opeens dat je dat hele eind gereden hebt, terwijl je niets van je omgeving hebt meegekregen. Je was als het ware even bewust met iets anders bezig in je hoofd. Gelukkig blijkt dat je onderbewustzijn prima auto kan rijden terwijl jij zelf bewust met andere zaken bezig bent. Op zo’n moment ben je in een heel natuurlijke trance.

6 Comments on “Auto-trance

 1. Hallo Viola…!
  Zag je in Cartracks. Wat een vrouw ben jij zeg!
  Bijzonder charmant, en zeer innemend…
  Fantastisch gewoon, in alles. Uit je houding spreekt een heel kalm soort zelfverzekerdheid… vrouwen als jij zijn zeldzaam!!!
  Wanneer ik iets voor je kan betekenen op welk gebied dan ook: je mag me altijd een mailtje sturen (zou ik zelfs zeer leuk vinden…)
  succes met alles.
  Wim

 2. Gevaarlijk… tja… Het is een feit dat we met z’n allen heel erg weinig in het NU aanwezig zijn. Ga maar na. Op een rit van een uur, hoeveel minuten ben je dan helemaal bezig met het verkeer en met autorijden? Het schijnt dat we een concentratiespanne van een minuutje ofzo hebben voordat we weer afgeleid zijn (door onze eigen gedachten). Je kunt het wel trainen, met meditatie. Als je daar meer over wilt weten, moet je maar even prive reageren 🙂

 3. Als je iets doet wat je gewend bent zal je aandacht sowieso verslappen, dan wordt het pure routine. Wanneer je voor het eerst de weg op gaat zorgen de zenuwen er voor dat je permanent alert blijft. Maar na jaren autorijden zal je concentratie in ongevaarlijke situaties inderdaad snel afnemen. Maar wanneer nodig, denk ik dat onze concentratiespanne wel véél langer kan duren dan een minuutje.

  Leuk dat je nu ook groupies hebt (denk ik), maar heb zo een gevoel dat Wim het niet (enkel) over meditatie wil hebben 🙂

 4. Yep, de concentratiespanne is langer te trainen. Kijk naar gevechtspiloten die oefenen daar op. En niet alleen door meditatie. Ik geloof wel dat als je langer je rijbewijs hebt (en dus eerder in trance bent) dat je dan ook eerder gevaren herkent en dan uit tijdig uit trance komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*