Auto statussymbool af?

Als je het mij vraagt, is een huis al jaren een veel belangrijker statussymbool dan een auto. Bureau Progenium deed onlangs echter onderzoek naar dit onderwerp en kwam met hele andere uitkomsten. In ieder geval vindt nog maar 17% van de ondervraagden de auto het belangrijkste statussymbool.

MercedesSLSAMG-ECell

De heilige koe heeft inmiddels sterke stevige concurrentie gekregen van onder meer ‘goed gekleed gaan’ en de iPhone. Tsss. Apart…, hoewel ik goed gekleed gaan prettig vind, ook bij anderen. 😉

Porsche918Spyder

Ook een exotische vakantie op bijvoorbeeld de Seychellen wordt zeer gewaardeerd. De verschillen tussen automerken zijn groot, al moet hierbij wel opgemerkt worden dat in het onderzoek alleen Duitse labels werden onderzocht. Een Porsche heeft de meeste status maar Mercedes-Benz blijft hierbij maar amper achter.

fisker karma1

Zowel Opel als Smart moeten daarentegen een iPhone vóór laten gaan. Opel komt qua status niet verder dan een wasmachine maar nogmaals, het is niet bekend hoe Hyundai of Skoda het er in dit onderzoek afgebracht zou hebben.

VictoriaBeckham-Range Rover

Hoewel lang niet iedereen Porsche rijdt in Duitsland is 71 procent van de ondervraagden tevreden over de status van hun huidige auto. Van de respondenten is 32 procent het met de stelling eens dat de auto een statement is om een bepaalde persoonlijkheid uit te stralen. Van de ondervraagden geeft echter een grotere groep (namelijk 41 procent) aan de auto puur functioneel te zien.

 (bron: autointernationaal.nl)

Tagged with: , , , , , , , , , , , ,
2 comments on “Auto statussymbool af?
  1. VBHfan says:

    Je eigen (goed gelezen) blog. Waar staat die in de ranking? 😉

  2. george says:

    Ook zonder foto van Viola ben ik stapelverliefd op haar na antwoord nummer 5. Op welke plek staat de zonnebril als statussymbool?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*