Art of Cars

Onlangs kreeg ik een berichtje van Ad van Beurden, hij heeft een nieuwe site. Van Beurden was tot 2003 werkzaam als zelfstandig fotograaf en al in 1989, toen de digitale fotografie nog in de kinderschoenen stond, was hij al gefascineerd door de mogelijkheden van de computer die een extra dimensie gaf aan zijn fotografie.

Art of Cars-ferrari-250gto

Ook tijdens zijn actieve fotografische leven heeft hij veel gebruik gemaakt van fotobewerkingen d.m.v. de computer. Al jaren geleden heeft hij zijn tweede hobby, de automobiel, geïntegreerd in zijn vak en zo ontstonden de eerste schreden op het pad naar ‘Art of Cars’ wat inmiddels is uitgegroeid tot een groot aantal ‘Art of Cars’ waarbij de exclusieve, maar vooral klassieke auto’s, zijn voorkeur hebben.

Art of Cars-jaguar-MK2

De fotografische kunstwerken zijn te koop in diverse afmetingen, op canvas, in lijst of met passepartout.

Art of Cars-lotus-elan-sprint

Ook van jouw auto, modern of oldtimer, kan Ad van Beurden een tijdloze en creatieve ‘Art of Car’ maken waarbij hij uit kan gaan van een bestaande foto, maar hij kan ook een complete fotosessie verzorgen waaruit jullie dan gezamenlijk de keuze bepalen welke foto het meest geschikt is voor een ‘Art of Car’.

Art of Cars-porsche-356

Art of Cars aston_martin-DB5-1

6 Comments on “Art of Cars

  1. Ik denk dat ik in dit geval bijzonder mooie pure foto’s van elk van de gebruikte auto’s mooier had gevonden dan deze Photoshops. Vind het eerlijk gezegd niet zoveel toevoegen.

  2. Ik zie liever een mooi georganiseerd shot shot met juiste belichting, scherptediepte, cadrage dan een foto-van-een-auto-met-random-photoshop-filter.

  3. Mwah, ik vind ze qua kleur leuk, dan kun je de foto’s wat meer aan je interieur aanpassen. Vooral die van Porsche vind ik geinig, zoals het in- en exterieur met elkaar verweven zijn.

  4. Inderdaad. ‘Gewoon’ een foto van een auto zal je niet zo gauw in groot formaat aan je muur hangen (of je moet wel een ontzettende auto-nerd zijn), maar zoiets als de voorbeelden hierboven zie ik wel in een smaakvol ingerichte woonkamer hangen zonder dat je betere helft gelijk haar koffers pakt c.q. jóuw spullen op de stoep keilt. 😉

  5. Dat ben ik met je eens Eric, maar ik ben wellicht ouderwets en kies liever een aquarel, olieverf- of acrylschilderij, of een krijttekening van een auto.
    Is in mijn ogen veel kunstiger dan deze Photoshopjes (met alle respect).

  6. De heer van Beurden verdient een groot compliment dat hij dit al zag en deed in 1989 .
    Hij zal zelf al bedacht hebben dat verjaardagkalenders met 12 merkvaste auto`s leuke cadeautjes zijn .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*