Toyota iQ á là Aston Martin

De kittige iQ van Toyota is niet alleen mij in positieve zin opgevallen, ook de makers van Aston Martin zien er brood in. Na een vrijage tussen de twee merken, krijgen we vast het beste van twee werelden! Uiteraard maakt men er bij Aston wel een ‘special’ van: alleen eigenaars van een Aston kunnen zich namelijk inschrijven op deze speciale, kleine, luxe auto voor woon-werk verkeer op basis van de kleinste 3+1 zitter ter wereld; de Toyota iQ.

c-aston-martin-cygnet-iq

De iQ-Aston kruising gaat Cygnet heten en combineert de kenmerkende designflair van Aston Martin met het uitermate compacte stadsconcept en de lage CO2-uitstoot van de Toyota iQ. Deze auto voor woon-werkverkeer zal worden geproduceerd in de hoofdvestiging van Aston Martin in Gaydon, Groot-Brittannië, en wordt speciaal gebouwd naar de wensen van de klant.
Tadashi Arashima, CEO en President van Toyota Motor Europe toonde zich zeer verguld met het initiatief: “Het is een groot compliment dat de Toyota iQ is geselecteerd door een van de meest prestigieuze sportwagenfabrikanten ter wereld. Een bedrijf waarmee we warme vriendschapsbanden onderhouden. Deze samenwerking vormt een logische combinatie van strategieën: een klein en tegelijkertijd ruimtelijk concept, perfect voor het rijden in de stad, met het design van Aston Martin, een icoon op dit gebied. De Cygnet is de perfecte keuze voor de Aston Martin-bezitter die op zoek is naar een tweede of derde auto die zowel luxueus als milieuvriendelijk is”. Aldus meneer Arashima. Ik ben ‘t er helemaal mee eens, want zoals jullie al eerder konden lezen, ben ik sowieso iQ fan. Zodra er een iQ op elektra komt, ben ik de eerste die ‘m bestelt!

7 Comments on “Toyota iQ á là Aston Martin

 1. Ik vind hem geweldig! ik wil ook wel zon aston..
  het werd tijd dat het merk met een betaalbare stadsauto eraan kwam..

 2. Blij dat ik eindelijk ergens (tussen de lijnen) lees waarom Aston met de Cygnet komt:

  Om zijn gemiddelde CO2-uitstoot van 340g/km naar 290 te verlagen. En terloops 10.000€ per wagen te verdienen natuurlijk.

  Business-case van het jaar als je het mij vraagt!!

 3. btw, Ken je verhaal klopt niet hij is immers alleen leverbaar aan Aston eigenaren. zullen ze dus nooit hoge verkoop aantallen mee behalen.
  erg spijtig trouwens ik vindt hem uniek mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*