Er is er een jarig… Audi 100 jaar!

audi-tulp-1Er is er een jarig hoera, hoera… vandaag zingen we voor Audi, want het Ingolstadtse merk bestaat vandaag exact 100 jaar. Ga als je zin hebt eens kijken bij Audi-importeur Pon in Leusden want daar staat moois te blinken. Of eigenlijk niet te blinken, maar mat te wezen, want naast de Audi oer-quattro en diverse rally-uitvoeringen hiervan is een matzwarte Audi R8 daar een van de blikvangers.

audi-r8-jubileumuitvoering-2

De sportwagen dankt zijn dreigende matzwarte kleur aan de zogeheten VinyTouch-afwerking, een uitermate sterke en kleurechte folie die – als je dat wilt – eenvoudig te verwijderen is. Toch is de Audi R8 niet volledig matzwart: het 100 jaar voorsprong-door techniek-logo en de zijpanelen zijn in glans uitgevoerd en zorgen voor een subtiel contrast.

audi-r8-jubileumuitvoering3

Op het Gala tere ere van het honderdjarig bestaan van Audi in Ingolstadt, overhandigt de Nederlandse Audi-importeur vandaag de eerste officiële Audi-tulp aan vertegenwoordigers van Audi AG. Ik moest erg lachen om de beschrijving van de bloem; het is een kruising van het Negrita- en Pink Diamond-ras en volgens de schrijver van het bericht ‘indringend rood van kleur en valt verder op door zijn grote bloemen’.
audi-tulp
Duh? Rood? Volgens mij is dit een soort bleek-roze en niet rood. En grote bloemen? Wat is groot voor een tulp? Is-ie 10 cm groot, 30 cm groot… zo groot als de R8? Ach, vergeef me de gein, het is vreselijk lastig om kleuren te beschrijven. En bloemen, als je gewend bent om het over grilles en het formaat van velgen te hebben. Het is een leuk gebaar van de importeur: de Audi-tulp schijnt ook nog een goede groeier en bloeit van eind januari tot en met het einde van het tulpenseizoen. Ik wens dat Audi ook de komende 100 jaar een goede groeier blijft.

audi-r8-jubileumuitvoering-4

Is je Audi-honger na het zien van deze R8 nog niet gestild, dan ga je naar de Deutsche Tourwagen Masters die komend weekend Zandvoort weer onveilig maken. Ook dit festijn staat voor Audi in het teken van 100 jaar Audi.

audi-r8-jubileumuitvoering-ac

Blijf je thuis, dan kun je je verlustigen aan de nieuwe site van Audi die een nog fraaier en gebruiksvriendelijker jasje kreeg dan de vorige site. Hierop ook veel info over de geschiedenis van het merk.

7 Comments on “Er is er een jarig… Audi 100 jaar!

 1. O mooi, een goede reden voor een prijsverlaging. Helaas maar ik ga wel voor een Lancia.

  Die R8 in mat is wel erg oke!

 2. @Viola

  Waar ga jij voor?

  Mat of Metallic?

  Ik vind mat toch iets meer voor auto’s zoals een R8, een beetje koel.

  Zie jij al een matrode Alfa staan? Geen gezicht!

 3. Mat zwart staat pas echt goed op een supercar. Het maakt ze net even een beetje meer cool. En zeker een R8 of een Lambo Gallardo. En een matrode Alfa? Dat is zeker geen gezicht!

 4. Ik heb kortgeleden mun A5 mat zwart laten maken, en ook die staat het prachtig (al zeg ik het zelf).

 5. Waar ik voor ga, mmm, lastig. Ik vind het bij sommige auto’s – zoals de R8 – prima. Maar mijn Alfaatje moet glimmen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*