Alfa Romeo GT 2007

Alfa Romeo’s mooiste model, de GT, kreeg onlangs een mini-facelift. Gelukkig een kleintje, want ik heb net een ‘oude’ versie uit 2004 gekocht. Pak een loep, want ik zie ze niet hoor, die verschillen.

alfagt.jpg

De nieuwe Alfa GT kreeg aluminium accenten op de voorbumper. En de zescilinder en de dieselmodellen zijn nu voorzien van een dubbele uitlaat. In het interieur kreeg de GT nieuwe knopjes en hendeltjes, een versnellingspook in aluminiumkleur en een donkergrijs middengedeelte op het dashboard. Ik denk dan: wasnienodigjoh…

alfagt2.jpg

Dit is zo’n facelift uit de serie: we willen het model weer even onder de aandacht brengen. Je kunt kiezen uit vier motoren waarvan drie benzine: de 140 pk sterke 1.8 liter TwinSpark, de 2.0 JTS (165 pk) en de 3.2 V6 met een vermogen van 240 pk. De dieselaar is nog steeds de variant die ik ook heb: de heerlijke 1.9 JTDm met een vermogen van 150 pk.

alfagt3.jpg

De prijzen van de licht opgeleukte Alfa GT die vanaf nu bij de dealers staan, beginnen bij € 30.495 voor de 1.8 TwinSpark. De 1.9 JTDm kost € 35.195. Ook zijn er een paar speciale uitvoeringen te koop, zoals de BlackLine en Collezione.

alfagt4interieur.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*