Alfa Romeo 8C Competizione – Mi Amore!

Soms heb ik zooooo’n bloedhekel aan techniek… Wat gebeurt er gisterenmiddag: ik ging langs bij Alfa Romeo, had hun nieuwe pand in A’dam nog niet gezien. Aldaar werd mij spontaan een ritje aangeboden in de 8C Competizione. Dus ik een half uur lang met glimmende oogjes & big smile rondgereden, je kent dat wel. Het geheel uiteraard vastgelegd – in dit geval met de camera op mijn telefoon. Kom ik thuis, wil de foto’s overzetten op mijn desktop, blijk ik het bijbehorende programma nog niet te hebben geinstalleerd. Dat cd’tje kwijt natuurlijk dus ik probeer het programma op Internet te vinden. En ja hoor. Programma keurig op de desktop gezet. Ik vond mezelf al helemaal handig. Blijkt het bijbehorende kabeltje, waarmee ik compu en telefoon moet verbinden, ‘niet meer compatible’ te zijn. Aaarrrrrgh. Heeeelp! Volgens mij moet ik nu maar meteen gewoon een nieuwe telefoon kopen… zucht… Dus heb ik maar een foto van de foto op mijn telefoon gemaakt, waarvan acte… 😉

Maar het ritje was geweldig. Het is de auto van meneer Frits Kroymans himself die de nummer 105 van de slechts 500 gebouwde exemplaren (maar 10 in Nederland) hier en daar uitleent aan journalisten. En ik werd ondertussen heel fijn ‘onderwezen’ door de technische man van Alfa Romeo Nederland, Ronald Vermeulen. Dank hiervoor! Hij liet me twee keer met open raam door een tunneltje rijden zodat ik het geluid lekker in me op kon nemen. Schakelen doe je alleen met de flippers achter het stuur – hij heeft geen pook of koppelingspedaal – en dat gaat super: de selespeed werkt fantastico. 450 paarden in de 4.7 liter V8 motor duwen de achterwielaandrijver bij 7.000 toeren maximaal vooruit en dat voel je! Gas geven tot ongeveer 5000 toeren, opschakelen en even later terugschakelen voor het donderende praatje wat dan zijn uitlaatpijpen verlaat…. heerlijk!  Glim glim… doe ik dan… En wat een fraai interieur heeft die auto, mooi simpel, alles van 100% carbonfiber en uiteraard op z’n Italiaans afgewerkt met zacht leer en achter de stoelen kun je twee speciaal op maat gemaakte tassen kwijt. Ah, Mi Amore! 

Toegift:

9 Comments on “Alfa Romeo 8C Competizione – Mi Amore!

  1. Oooh, ik ben jaloers. Nu mag ik niet echt klagen met mijn Alfa GT, maar toch… zou ik graag even vreemd gaan!

  2. Viola,
    Mocht je nog een keer foto’s willen maken van de 8C, mail maar 🙂
    Maar neem dan wel een camera mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*