Duitsers doen het beter in VS dan Amerikanen

Opmerkelijk nieuwtje: de afgelopen maand hebben de Duitse autofabrikanten hun afzet in de Verenigde staten beter weten te handhaven dan hun Amerikaanse collega’s. En dat, terwijl de totale markt met 18%, oftewel een schrikbarende 1,2 miljoen voertuigen, terugliep.

Zo meldt Volkswagen een plusje van 0,3 procent (tot 23 duizend stuks) en wist Audi zelfs een plus van 5,3 procent te scoren -tot dit achtduizend stuks, vooral dankzij de nieuwe A4.

Bij Porsche vielen de resultaten tegen, want met slechts 2.810 verkochte auto’s moest een terugval van negentien procent worden geïncasseerd. Dit gaat het merk hoogst waarschijnlijk in de komende maanden goedmaken met de komst van de nieuwe 911.

Daimler bleef met het merk Mercedes-Benz stabiel en verkocht bijna twintigduizend stuks, maar pakte met 19,2 procent een dikke winst met de Smart, waarvan er – sinds de introductie in januari – tot en met juni tweeënhalf duizend in de VS zijn afgeleverd.

Het BMW-concern verging het weer minder goed want daar daalde het totale volume met 11% tot ruim 26 duizend stuks. De zeventien procent terugloop van het merk BMW – tot 21 duizend – kon niet worden goedgemaakt door de 24,8 procents stijging van Mini tot 5.211 stuks. Wellicht komt dat ook in de komende maanden goed, want de X6-en rollen er in hoog tempo van de band…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*