Onder de Carport – Audi TTS

Dezer dagen moet iedereen constant, zon of geen zon, een zonnebril op voor mijn deur. Daar staat momenteel namelijk deze ‘gloedoranje’ Audi TTS.

Uiteraard heb ik hem meegenomen boodschappen doen bij de AH. Op het parkeerterrein werd ik aangesproken door een man die zei dat het toch jammer is dat Nederland het EK niet heeft gewonnen. Waarop ik zei: ja, daar had ik deze nou speciaal voor bedacht… (Pffff…)

De TTS is de snelle(re) versie van de TT en heeft in dit geval een speciaal ‘bewerkte’ 2.0 liter TFSI motor onder de kap. Deze levert 272 pk en 350 nm. De auto is vierwielaangedreven en met deze versie is het nog effectiever en sportiever optrekken. Hij heeft standaard een tweetraps uitschakelbare ESP met sportmodus. Gisteren heb ik de ESP op een lege en natte rotonde even uitgezet en dan voel je zijn sporthart wat beter en glijdt hij evengoed nog keurig over vier wielen weg als je teveel gas geeft. Keurig ja, want echt gevaarlijk voelt deze TTS dan nog steeds niet en da’s mooi voor mensen die niet dagelijks op het circuit rondscheuren.

Het onderstel van de TTS is een centimeter lager dan dat van de ‘gewone’ TT en is voorzien van Magnetic Ride zodat je hem op een sportievere modus (sneller accelereren, schakelen en een iets verhard onderstel) kunt zetten. De motor maakt een keurige, enigszins brave brom die nooit oncomfortabel hard wordt. Uiteraard kreeg ik er bij Alfa Romeo flink commentaar op (‘Ah, een naaimachine’) tja, daar stond de 8C, maar da’s geen vergelijk heren!
Mooi vind ik de gelakte remklauwen waarop het TTS logo nog eens terugkomt en de aluminium spiegelbehuizing.

Het rijtje rechte ledjes onder zijn ‘ogen’ maakt het geheel af. Overigens doet het interieur leuk mee in de gloedoranje kleur, ook de zijde-nappalederen bekleding is doorspekt met de heldere kleur. Een mooi afgeplat stuurtje heeft-ie ook en de afwerking vind ik weer super: daar is men bij Audi goed in.

Leuk speelgoed is de spoiler die je naar keuze kunt laten verschijnen op een bepaalde snelheid, maar ook zelf kunt bedienen op het moment dat je ‘m denkt nodig te hebben. Of als je er gewoon mensen in de file ermee wilt vermaken. 🙂

De Audi TTS is er ook als roadster en met de 6-traps S-tronic versnellingsbak. Hij is er vanaf 62.900 euro en de getoonde uitvoering met o.a. navi, 5-spaaks lichmetaal, lederpakket, elektisch verstelbare lendensteunen, licht- en regensensoren en ISOFIX kost 73.549 euro’s.

6 Comments on “Onder de Carport – Audi TTS

  1. Je carport staat weer te schitteren 😀
    Prachtig design en super afwerking! Maar vooral ook grote bewondering, dat Audi in de TTS 100kW per liter uit het motorblok tovert… goed voor 0-100 km/u binnen vijfeneenhalve seconde, met ‘n gemiddeld verbruik van 1 op 12,5 🙂

  2. Bij de weg:
    In onze buurlanden kost de TSS zo’n 45.000 euro. Nog te zwijgen over de brandstofprijzen 🙁

  3. Ja, hij was fijn. Gisteren weer afscheid genomen 🙁 Maar het GT’tje staat ook fijn onder de carport hoor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*