Zakenauto’s getest (deel 6)

Carwoman’s Zakenauto Top 6

In de afgelopen tijd reed ik veel auto’s waarin het goed toeven is tijdens lange ritten. En die dus veel als leasebak worden gekozen. Wat is mijn favoriet en waarom?

Kandidaat 6: Mercedes C-220 CDI

 mercedes c.jpg

Interieur:Elegante wagen om te zien. Hij helt lekker voorover en dat staat snel. Als je instapt heb je meteen te maken met veel knopjes aan de zijkant van je stoel. Het nodigt uit tot drukken en trekken en dan voel je dat zich allerlei ballonnetjes in je rug opblazen. Lendensteunen! Beensteunen! Kun je ‘m helemaal aan je wensen aanpassen, het custom made gevoel! De stoelen grijpen je in je kladden. Erg fijn. Wel jammer dat je de lucht zo hard uit hoort blazen (liet je nou een scheet?) Maar dat went en zo vaak zul je ze ook weer niet bedienen.

Als ik in de wagen ga zitten, voel ik me wel even Kleinduimpje. Je zit echt IN de wagen, zinkt erin weg. Het komt omdat het dashboard vrij hoog geplaatst is en de voorruit vrij klein. En wellicht is het optisch bedrog en komt het door de combinatie met een zwart metaallook-interieur. Echt hinderlijk is het in elk geval niet.
De stoffen bekleding waarmee deze uitvoering is voorzien, vind ik niks. Het ziet er keurig uit, maar hier hoort gewoon leer bij. Nog een puntje van ‘jammer’: geen stoelverwarming en dat hoort wel bij al die andere stoel-toeters en bellen van Mercedes. Heel klein detail: de gordelhouders zien er wel heeel plastic uit. Dat had iets duurder materiaal mogen zijn.

Rijden:

De automaat is wat mij betreft niet helemaal logisch te bedienen. Je moet steeds een soort haakbewegingen maken bij het in de R en in de D zetten en dat is, als je er net in gaat rijden, wel even wennen. Voor de rest? Ik kan geen nare puntjes vinden. Deze diesel dieselt prima: hij is heeeel erg stil, reageert lekker pittig op het gas en alles gaat ‘nice & easy’. Sturen, remmen, het onderstel voelt comfortabel zonder te ‘soft’ te worden… Duimen omhoog!

De uitslag van deze test volgt morgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*