‘Wat je rijdt ben je zelf’- nieuw autoboek

Erwin Wijman

Ik schreef al eerder over het werk van journalist Erwin Wijman; in De Verkoopmaffia nam hij (onder andere auto-)verkopers op zijn eigen kritische, soms cynische en snelle schrijfstijl op de hak. Nieuw leesvoer van zijn hand heet ‘Wat je rijdt ben je zelf’ en handelt over auto’s en marketing.

Volgens het persbericht is het een vrolijk autoboek maar wat mij betreft heeft het uiteindelijk best een serieuze saus. Wijman brengt zijn kennis en kunde achter een moderne namedropping- en hapsnapperige stijl die je al snel in de lach doet schieten. Maar waarvan uiteindelijk de verbazing en verontwaardiging afdruipt. En dan vooral die over onszelf, want het is tenslotte de consument die zich graag een idealistisch rad voor ogen laat draaien. Een onderhoudend boek dat mij vooral uitnodigt tot een koffie-onderonsje met de schrijver om het eens echt over de auto-industrie te hebben. 😉

WAT JE RIJDT BEN JE ZELF-Wijman

In het boek vertelt Wijman over boze BMW’s en Audi’s, over nog bozere zwarte Suzuki Swifts (en waarom A.F. Th. van der Heijden in zijn roman Tonio zo’n hekel heeft aan BMW’s en zwarte Suzuki Swifts), over de revival van de Mercedes-Turkenbak, over de cabriomethode van de Amsterdamse politie en het risico van rijden in crimineel snelle auto’s. Verder waar om Carice van Houten de Ampera plugt (is het iets anders dan geld?) en waarom een auto doorgaat als symbool van individuele vrijheid maar dat eigenlijk niet is.

Het boek heet ‘Wat je rijdt ben je zelf ‘ en heeft als subtitel *En hoe automerken je voor hun karretje proberen te spannen.’ Het ligt vandaag in de boekhandel voor 19,95 euro en is ook HIER te bestellen. Leuk is bovendien dat er een gratis e-book bij geleverd wordt dat ‘De autobiecht van…’ heet en waarin 45 interviews met BN’ers en ON’ers (onbekende Nederlanders) staan over hun auto.

2 Comments on “‘Wat je rijdt ben je zelf’- nieuw autoboek

  1. btw: wel lef dat hij op de achterkant van het boek tegen een rode Multipla aanleunt. Toch met afstand de auto die het meest lelijk wordt gevonden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*