Top 5: slechtste auto’s volgens The Stig

the stigBen Collins, ook wel bekend als de voormalige ‘Stig’ uit Topgear gaf zijn Top 5 van slechtste auto’s prijs. De coureur, die ook meewerkte aan de James Bond films Quantum of Solace en Casino Royale werd door de BBC ontslagen toen, na het uitlekken van financiele informatie, bijna bekend werd dat hij – altijd gehelmde en geheime coureur – The Stig was. Hij kreeg daarna een baan bij concurrent Fifth Gear. De Engelsman heeft nogal wat auto’s onder de ass gehad, dus trok het mijn aandacht. En bij een aantal gingen mijn wenkbrauwen omhoog:

1. Alfa Romeo 8C Competitzione. Met 450 pk sterke V8 en de mogelijkheid om binnen de 4 seconden de 100 km/h te bereiken lijkt dit een capabele rijgenoot, maar volgens de Stig is niets minder waar. Hij had namelijk moeite met het rempedaal dat hem in verwarring bracht, omdat het samen leek te werken met de besturing (?) De te stijve suspensie reageerde bovendien veel te ‘gewelddadig’. Ik snap de uitleg niet, iemand…?

Alfa 8C

2. Fiat Multipla. Beetje oud modelletje dat al veel kritiek heeft gekregen, dus daar kan deze Stig zich geen buil aan vallen. Hij zei erover dat het model niet slecht reed en optrok, maar dat je er achter het stuur uitzag als een drol. Ofzo…

Fiat Multipla

3. Ook de lieveling van menig rapper, de Cadillac Escalade kreeg een veeg uit de pan van de voormalige Stig, want hij ‘bloedt benzine’ en als je hem ook maar even offroad stuurt, doet de auto ‘net of hij geblesseerd’ is. Essentiele bedrading scheen de wagen verlaten te hebben en hing uit de wielkasten. Geen goede beurt natuurlijk…

Cadillac Escalade

4. De Dodge Charger die vooral bekendheid verwierf als General Lee uit The Dukes of Hazzard scoorde ook al geen punten, deze auto verbleekte tijdens het rijden, want hij bleek te zwaar, zijn kracht te middelmatig en bezat bovendien een vreselijke automatische versnellingsbak. Aldus The man formerly unknown as The Stig.

Dodge Charger.

5. De TVR Sagaris noemt de ontslagen Stig ‘afschuwelijk, onbetrouwbaar en bij elkaar gelijmd’. De auto had bovendien geen deurkrukken, de coureur moest om het portier te openen ‘een knopje onder de buitenspiegel indrukken en bidden dat de elektra werkte’. Bovendien bleek deze auto met zijn quasi aerodynamische uiterlijk hard te schudden als hij op snelheid kwam.

TVR-Sagaris

4 Comments on “Top 5: slechtste auto’s volgens The Stig

  1. Heel erg verrassend vind ik het niet. Ik had nooit verwacht dat een Fiat Multipla, Dodge Charger of Cadillac Escalade strak sturende rijmachines zouden zijn.
    En de gebreken van de Sagaris scharen we liefkozend onder de noemer ‘karakter’, ok? 🙂

  2. niet te vergeten dat die Dodge nooit de naam Charger had mogen krijgen.. (slechts mijn bescheiden mening)
    Totaal verkeerd ontwerp voor een Charger opvolger..

  3. die Escalade is trouwens ook niet bedoeld voor echt autorijden, gewoon de wielkasten opvullen met velg en dan lekker ”rollen” 🙂

  4. In die escalade heb je wel genoeg ruimte om drugs te verhandelen en je hebt er handige opbergvakken waar je je mitrailleur goed kwijktkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*