VW’s verblinden niet meer

Tijdens rijden met grootlicht aan hoef je voortaan niet meer op te letten dat je tegenliggers verblindt. Tenminste, als je in een toekomstige Volkswagen Touran, Passat (CC), Sharan, Touareg of Phaeton zit. Die zijn voortaan namelijk leverbaar met Dynamic Light Assist. Dit innovatieve, cameragestuurde assistentiesysteem werkt in combi met de Xenon-verlichting en kan delen van de lichtbundel maskeren zodat je niet steeds hoeft te switchen tussen grootlicht en gedimd licht.

Koplampen

Een in de voorruit geïntegreerde camera ‘herkent’ tegenliggers. Een speciale maskeringvoorziening in de Xenon-koplamp maakt het samen met de zijdelingse bewegingsmogelijkheid van de dynamische bochtverlichting mogelijk om de lichtbundel links en rechts om de tegenligger heen te leiden.

Volkswagen Passat Dynamic Light Assist

Dynamic Light Assist is voor een groot aantal Volkswagen-modellen leverbaar. Voor de Touareg is het leverbaar als losse optie voor 490 euro en bij de Phaeton bedraagt de meerprijs 750 euro. Bij de Sharan maakt Dynamic Light Assist deel uit van een pakket waartoe ook Xenon-verlichting en Lane Assist (rijbaanassistent) behoren. De meerprijs van dit pakket bedraagt 2.290 euro. Bij de Touran wordt Dynamic Light Assist geleverd voor 790 euro en dan is Lane Assist inbegrepen. Voor de Passat en Passat CC worden de prijzen binnenkort bekend gemaakt. De al langer beschikbare grootlichtassistent van Volkswagen blijft leverbaar in combinatie met halogeen verlichting.
Fillempje:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*