Vrouwen leasen anders

cartoon2Dat vrouwen een tikkeltje andere smaak hebben dan de heren, blijkt ook als het gaat over lease-auto’s. Vrouwen kiezen in dat geval namelijk het liefst voor een Peugeot 207, terwijl mannen gaan voor een Volkswagen Golf. Dames zijn dus toch iets trendier als je het mij vraagt… 🙂

vw golf

peugeot 207

De populariteit van leaseauto`s in de hoogste bijtellingsklasse van 25% neemt overigens af, hoewel nog driekwart van de nieuwe leaseauto`s zich in dit segment bevindt. De nieuwe 20%-categorie is inmiddels meer dan verdubbeld. Dit gaat vooral ten koste van de 25%-bijtelling en veel minder ten koste van de 14% categorie.

Ford-vrouw

Downsizing is nu echt een trend. Diverse merken doen eraan en leggen de nadruk op kleinere modellen of modellen met een kleinere motor en bieden start-stop-systemen aan om de CO2-uitstoot te verminderen. De leaserijders hoeven niet per se kleiner te rijden om zuiniger te zijn, want steeds meer weten de fabrikanten ook in de grotere modellen zuinigere motoren te plaatsen. Klein, met veel kracht. Maar ook de kleine auto’s doen het beter en beter op de leasemarkt.

RozeFiat 500

De top-10 auto`s van bestelde leasemodellen in het eerste kwartaal van 2008 zag er zo uit: Volkswagen Golf, Honda Civic Hybride, Volkswagen Passat, Opel Insignia, Ford Focus, Toyota Avensis, Peugeot 308, Opel Astra, Citroen Cr C4 Picasso en Ford Mondeo.
Onder de vrouwen waren de populairste modellen: Peugeot 307, Volkswagen Golf, Mini, Honda Civic Hybride en BMW 1-serie. De mannen rijden het liefst in Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Opel Insignia, Honda Civic Hybride en Ford Focus. (Bron: managersonline.nl. Over 2009 had ik nog geen cijfers).

3 Comments on “Vrouwen leasen anders

 1. Beste Viola,

  Ik denk dat je een verkeerde foto van de Golf hebt gebruikt. Dit is een schets hoe de Golf er waarschijnlijk uit had gezien….

 2. welnee ..
  tis precies het zelfde ..
  de baas wil je een stuk gereedschap lenen zodat je werk vlotter gaat ..
  de overheid ruikt geld en gaat op rovers-pad ..
  en dan het bekende afpers verhaal en dat je voor je het weet ineens de administatie van ambtenaren aan het doen bent ..
  waar nooit geen kip naar kijkt ..

  dat mannen/vrouwen keuze verhaal kan ik wel inkomen ..
  mannen willen zakelijk overkomen ..
  dus gaan ze voor Audi-achtige meuk ..
  de sukkels hebben hun informatie van reclames ..
  want over-priced crap is alles behalve zakelijk ..

  vrouwen zijn daar eerlijker in ..
  willen gewoon een pretige omgeving ..

  een lease-bak is natuurlijk niet meer dan een 4 jaar durende assesiore ..
  tis niet echt iemands bezit ..
  dus verre van een spiegelbeeld van de berijder ..

 3. Per januari 2010 rij ik ook een nieuwe lease-auto. Gekozen voor de Toyota Aygo comfort.. lekker klein en goedkoop te leasen. Had een eenvoudige site (http://www.superlease.nl)gevonden waar duidelijk beschreven staat wat je kan kiezen en dat je direct een online offerte kan maken. Heb voor superlease gekozen omdat ik in Delft werk, goede snelle service en deze leasemaatschappij is direct verbonden aan een toyota dealer.. ook weer een voordeel. Wellicht kan het jullie helpen en informatie geven.

  Gr. Hetty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*