Noble M600: wat een beest!

noble-m600-achterlichtenDe week meteen maar even goed beginnen met een beauty, dacht ik zo. Wat vinden jullie van deze nieuwe Noble M600? Als vrouw ben ik uiteraard in eerste instantie voor de babyblauwe kleur gevallen 😉

noble-m600-voor

Maar wat een beest van een auto is het ook. De 4.4 liter twin turbo V8 laat je zelfs kiezen van snel, sneller en kippenvelsnel (450, 550 en 650 pk!) en met een gewicht van slechts 1280 kg zit hij binnen een oogwenk (3 sec) op 96 km/h en hij heeft een topsnelheid van 360 km/h. Met recht een supercar om stil van te worden…

noblem600

De Noble M600 is vrij van computer-assistentjes, dus er is geen ABS of al dat soort reut, en dus niets om je van je eigen slechte rijvaardigheid te redden. Wat mooi is, als je echt goed kunt rijden 😉

Noble-M600

Wel zit er een dikke rode knop in het dashboardkastje met de letters ‘TC’ erop: tractiecontrole kan toch wel eens handig zijn, als je bijvoorbeeld op een bochtige, hobbelige weg rijd op een regenachtige dag. De rest van de tijd schakel je die echter uiteraard ook uit. Een automaat is er ook niet, dit is gewoon fijn handwerk met een keurige 6-bak in H-formaat.

noble-m600-bovenop

Het interieur doet overigens niet vermoeden dat het hier om een puur snelheidsmonstertje gaat. Het ziet er lekker luxe en high-tech uit en doet wat mij betreft niet onder voor de Porsche GT3 RS, om er maar even een te noemen.

noble-m600-int

Wil je ‘m live zien? Deze likkebaardende supercar maakt zijn opwachting op het Goodwood Revival, van 19-21 september in Engeland.

noble-m600-achter

6 Comments on “Noble M600: wat een beest!

  1. Ai, die schroefjes in het paneel rechts van de middenconsole, dat kan eigenlijk niet meer anno 2009!

    En wat zou ik ‘m graag willen bekijken en horen op de Revival! Maar gezien het jaren ’50 thema daar, vind ik hem daar helemaal niet thuis horen. Was hij te laat klaar voor het Festival of Speed?

  2. Ohw, ik vind die schroefskes juist wel mooi, beetje retro-achtig. Geen idee of hij niet op tijd klaar was, ik vond ‘m vorige week pas.

  3. Ik vind die schroefjes wel kunnen. Zolang het maar wat degelijk in elkaar geschroefd zit natuurlijk.

    Niet echt mijn ding deze Noble, teveel turbogefluit en het geluid van de wastegates zijn ook niet echt mijn ding.

    Ik zoek wel achter een tweedehands Sagaris. Atmosferisch, wild, luid, mooi, snel, zeldzaam en uiteraard onbetrouwbaar. Kortom alles wat je zoekt in een Britse sportwagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*