Vrouwen botsen anders

cargirl 2Verzekeraars doen er nog wel eens onderzoek naar, want dan kunnen ze hun premies erop aanpassen. Er zijn zelfs speciale verzekeraars voor vrouwen, ook in Nederland. Volgens onderzoek van Elephant.co.uk die ruim 270.000 schadeclaims van automobilisten bekeek, schijnt het in ieder geval zo te zijn dat mannen en vrouwen op verschillende manieren betrokken raken bij auto-ongelukken. Sommige uitkomsten vond ik heel vreemd; zo rijden vrouwen vaker fietsers aan en mannen eerder voetgangers, bomen en dieren. Dat vrouwen vaker fietsers aanrijden zou te verklaren zijn uit het feit dat ze wellicht vaker in stadsverkeer rijden dan mannen. Maar dat rijmt dan weer niet met de bots-voorliefde van mannen voor mensen op stoepen en hun vierbenige vrienden.

car girl

Vrouwen veroorzaken vaker schade bij het parkeren. Snap ik. Veel vrouwen kunnen de grootte van hun auto moeilijk inschatten en worden zenuwachtig als er iemand achter hen staat te wachten. Waardoor ze fouten gaan maken. Van rotondes worden vrouwen – volgens dit onderzoek – ook nerveus. Mmm. Heb ik zelf over het algemeen geen last van, maar ik kan me voorstellen dat sommige ladys bang zijn dat ze er niet tussen worden gelaten. Dan heb ik het over rotondes met meerdere rijstroken. Maar dat geldt ook voor mannen. De enige keer dat ik nerveus werd van een rotonde (of liever van het verkeer erop), was middenin Parijs toen ik er niet meer af kwam. Haha. Ze rijden daar toch iets minder ehm, sociaal dan hier (als je ons verkeer al sociaal kunt noemen…) en ik kwam de eerste drie rondjes gewoon niet van de middelste baan af naar de buitenste om te kunnen afslaan. Niemand liet me ertussen en dus bleef ik maar een tijdje cirkelen. Oplossing is natuurlijk: verstand op nul en bij het kleinste gaatje gewoon gaan. Maar daarvoor moet je dus wel over wat koel bloed beschikken.

frontalebotsing

Mannen zijn over het algemeen veel vaker betrokken bij frontale botsingen dan vrouwen, zo las ik. Vond ik ook wel apart. Is rechtuit kijken lastiger voor mannen? NB: het gaat hier niet over kop-staart botsingen. Dan zou je namelijk nog kunnen zeggen dat ze te dicht op de bumper van hun voorganger zitten. Dus… geen idee… Kan iemand het verklaren?
Vrouwen schijnen vaker dan mannen hun autosleutels te verliezen. Ik heb andere ervaringen, want ik ben nog nooit mijn autosleutel verloren. Maar ik vergeet de Alfa wel eens op slot te doen als ik onder de carport parkeer. Dat komt dan omdat ik bij het uitstappen denk: zometeen nog even iets eruit pakken’. Wat ik dan vergeet. In ieder geval wordt er bij vrouwen daardoor veel vaker iets uit de auto gestolen dan bij mannen.

6 Comments on “Vrouwen botsen anders

  1. Ik denk dat vrouwen meer ongelukken met fietsers hebben omdat fietsers een vrouw achter het stuur als “zwakker” beschouwen.
    Ik bedoel maar een vrouw zal bv kost wat kost willen remmen als iemand z’n voorrang pakt waar hij die niet heeft, terwijl een man doorgaat en toch z’n “positie” zal proberen verdedigen.

  2. Je schreef al eens eerder over Onna-Onna. Vandaag direct de overstap gemaakt, want prima voorwaarden en … driehonderd euro per jaar goedkoper 😯 maar liefst veertig procent! Bedankt voor deze tip, Viola 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*