Volkswagen IROC

It Rocks!

Een snelle coupe ontbrak de laatste drie decennia bij Volkswagen en ziedaar: voor hun toekomstige sportcoupe grijpt het merk terug op het verleden met een heel prettig studiemodel van de – in de jaren ’70 superpopulaire – Scirocco.

vw iroc voorkant (2).jpg

Wat ik nu vurig hoop is dat de definitieve productieversie van deze IROC, die in 2008 gepresenteerd gaat worden, geen slap aftreksel van deze brutale designstudie gaat worden. Niets meer aan doen heren, please!

De IROC in het kort:
De compacte, in oerkleur Viperngroen metallic uitgevoerde wagen is lekker scherp vormgegeven met een lange motorkap, ver doorgetrokken dak, een relatief rechte achterkant en ‘brede schouders’. Achterin is plek voor twee volwassenen en je kunt nog aardig wat bagage kwijt in de kofferbak met een inhoud van ruim 300 liter.

vw iroc (2).jpg

Het interieur doet gezellig mee met de opvallende bodykleur en dus is ook de stoel- en deurbekleding gifgroen. Ook de nieuwe, zeshoekige vorm van de grille keert terug in het interieur: de ventilatieroosters zijn verkleinde versies van deze centrale luchtinlaat. Het geheel wordt passend afgemaakt met speciaal ontworpen 19-inch wielen met platte bandjes.

Onder de kap zit de direct ingespoten benzinemotor met turbo én een mechanische compressor die 210 pk levert. De TSI-motor is gekoppeld aan de alom geprezen DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling (zie mijn artikel over de Passat Variant onder het kopje rij-indrukken).

0 Comments on “Volkswagen IROC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*