Auto verzekeren voor Dummies

shock

Auto verzekeren voor Dummies

Aan het eind van het jaar al je lopende verzekeringen eens aan een grondige check onderwerpen is geen overbodige luxe. Is jouw autoverzekering ook aan renovatie toe? In ieder geval is het al meerdere keren bewezen dat vrouwen bij het autorijden veel minder brokken maken dan mannen. Rijden met een glaasje teveel op doen we niet zo vaak als de heren. En er is bij vrouwen minder behoefte aan keihard scheuren en bumperkleven wat de veiligheid ten goede komt. geen onderscheid meer mag worden gemaakt bij autoverzekeraars.

Als je het hebt over gelijke behandeling is dat natuurlijk juist. Aan de andere is het ook krom dat vrouwen indirect opdraaien voor de brokken die mannen maken: de premies worden hoger en hoger. Gelukkig zijn er nog een hoop manieren om deze ‘onvrijwillige bijdrage’ zo laag mogelijk te houden.

Isn't it easy to avoid the accident?

‘Betalen naar gebruik’ is volgens mij de beste manier om een verzekering op te bouwen. Maak je veel schades en ben je vaak betrokken bij ongelukken, dan betaal je veel. En maak je zelden of nooit gebruik van je verzekering, dan zou – wat mij betreft – de premie na een X aantal jaren helemaal afgebouwd kunnen worden naar nul euro. Zo ver zijn de verzekeraars helaas nog niet, maar er is wel zoiets als de no-claimregeling. Door zo min mogelijk claims in te dienen stijg je op de ‘ladder’ en krijg je korting op je premie. Maak je eens een schade, dan zak je ongeveer vijf treden, en daarbij maakt het dan niet uit hoe zwaar de schade was.
Voor ongelukken waar je niets aan kunt doen is er de verplichte WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid). Mocht je een ongeval veroorzaken, dan is de schade die je veroorzaakt bij een ander of aan zijn/haar auto in ieder geval gedekt. Daarnaast is het handig om een beperkt casco verzekering af te sluiten waarmee je ook brand, diefstal, vandalisme en schade door weersomstandigheden dekt. Heb je een nieuwe auto of een jonge occasion gekocht, dan is de All Risk verzekering de verstandigste keuze. Alle schade aan je eigen auto en de inzittenden is hiermee ook gedekt en je kunt voor een deel zelf bepalen hoe duur deze verzekering wordt door je eigen risico aan te passen. Maak je weinig schade en rijd je van nature erg defensief, dan kun je kiezen voor een hoog eigen risico waardoor je premie lager uitvalt.

auto-ongeluk3

Er zijn in Nederland drie aanbieders van autoverzekeringen voor vrouwen. Natuurlijk accepteren ze ook mannen, ook zij mogen zich niet schuldig maken aan ongelijke behandeling. Bij sommige krijg je als vrouw extra services zoals een handtasverzekering en bij de een is er wel een eigen risico en bij de ander niet. Kortingen kunnen ze helaas niet meer geven en daarom zou je ook voor een reguliere autoverzekering zoals deze van Netpolis Verzekeringen kunnen kiezen. Handig voor de onhandige dames onder ons: zij geven advies over de voor jou voordeligste autoverzekering en helpen je bovendien bij het overstappen en afsluiten van de nieuwe autoverzekering.
Ik wens iedereen een schadevrij nieuw jaar!

1 Comment on “Auto verzekeren voor Dummies

  1. Ieder jaar krijgt mijn verzekeringsmakelaar van mij een e-mail met de mededeling dat ik talloze goedkopere aanbiedingen krijg van andere maatschappijen. Doordat ik echter de relatie met zijn bedrijf (dat trouwens een heel goede service biedt) wens te behouden verzoek ik hem na te gaan in hoeverre zijn tarieven kunnen dalen. In de laatste drie jaar heb ik telkens lagere tarieven bekomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*