Tweedehands auto’s vaker online verkocht

Tweedehands auto’s vaker online verkocht

Dealers en garagebedrijven zien het met lede ogen aan, maar het is een feit: tweedehands auto’s worden tegenwoordig steeds vaker online ge- en verkocht. Dat komt omdat online kopen en verkopen enorm gemakkelijk is geworden. Wil je je auto bijvoorbeeld zelf via internet verkopen, dan hoef je alleen een account aan te maken, een aansprekend tekstje te fabrieken met alle verkoopgegevens erbij, wat foto’s te uploaden en klaar is Kees. Je hoeft er de deur niet meer voor uit en platformen zoals Marktplaats, maar ook diverse auto opkoop sites in Nederland varen er wel bij.

(Fotolia by Adobe)
(Fotolia by Adobe)

Helemaal vrijblijvend

Een auto online verkopen doe je tegenwoordig gemakkelijk vanuit je luie stoel, met laptop op iPad op schoot. Zelfs voor de financiële afwikkeling hoef je het huis niet meer uit. Meld je je auto aan op een auto opkoop site, dan is het zaak om alle belangrijke gegevens over je auto in te vullen, zoals kenteken, model en type. Ook is er ruimte om aan te geven of de auto ooit schade heeft gehad. Wees hier vooral eerlijk over! Vervolgens meld je je auto aan, waarna je binnen 24 tot 48 uur een bod ontvangt. Je hebt dan zelf de keuze of je het accepteert, of niet. Het bod is dus geheel vrijblijvend. Accepteer je het bod, dan zal de opkoper de financiën met je afwikkelen en de auto vervolgens weer doorverkopen aan garages waarmee hij contact onderhoudt.

Haal meer uit je auto

Uiteraard ga je voor het hoogste bod op je auto. Daarom is het handig om bij meerdere platformen een bod op te vragen; het is tenslotte vrijblijvend. Op die manier kun je zelf zien welke partij het meeste geld voor je auto over heeft. Daarnaast kun je uiteraard een advertentie op Marktplaats of een vergelijkbaar platform aanmaken om te zien wat andere particulieren voor je auto over hebben. Vooral als het gaat om een bijzondere auto, of eentje met veel extra toeters en bellen, dan krijg je soms meer van een andere particulier.

Denk aan je onderhandelingspositie

Verkoop je uiteindelijk toch liever via een garagebedrijf, dan is het toch handig om zelf alvast te weten wat de marktwaarde van je auto is. Check dus, voordat je langsgaat bij het garagebedrijf van jouw keuze, altijd de dagwaarde van je auto. Je hebt dan een betere onderhandelingspositie. Via websites als Kentekencheck.nu kun je door het ingeven van je kenteken eenvoudig de dag- of inruilwaarde opvragen. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*